ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-10-2016, ora 10:40

Hillary a castigat si cea de-a treia dezbatere. Care e acum diferenta dintre ea si Trump in cursa pentru Casa Alba

Articol de Cristian Amariei
Hillary Clinton a castigat cea de-a treia si ultima confruntare din cursa pentru presedintia Statelor Unite, relateaza CNN.

Potrivit unui sondaj CNN/ORC americanii au ales-o castigatoarea dezbaterii din Las Vegas pe Hillary Clinton cu 52% la 39%. Diferenta dintre cei doi este insa mai stransa fata de rezultatele primelor doua dezbateri. Astfel dupa prima dezbatere Clinton avea 62% fata de Trump 27%, iar dupa cea de-a doua dezbatere Clinton avea 57% fata de 34% - Trump.

Jumatate (50%) dintre telespectatorii care au urmarit dezbaterea de joi dimineata sunt de acord cu Clinton cand vine vorba de cele mai importante teme ale confruntarii, fata de 47% pentru Trump. 61% cred ca Hillary Clinton intelege mai bine decat Trump problemele, iar 59% cred ca este mai bine pregatita fata de Trump (35%) sa fie presedintele SUA.

Cu toate acestea, ultima dezbatere nu a fost decisiva in a le schimba oamenilor planurile la vot: 54% dintre cei care i-au urmarit pe cei doi candidati au spus ca ultima lupta dintre cei doi nu le va afecta votul de luna viitoare.

Atacuri reciproce si declaratii surprinzatoare

Hillary Clinton si Donald Trump s-au infruntat cu atacuri reciproce si declaratii surprinzatoare, precum faptul ca republicanul a sugerat ca ar putea respinge rezultatul alegerilor, o posibilitate pe care democrata a descris-o drept “ingrozitoare”. "Va voi spune cand va veni momentul, va voi tine in suspans”, a spus Trump, intrebat daca va accepta rezultatul scrutinului.

Clinton s-a declarat “ingrozita” de pozitia lui Trump. “Sa fie clar, ceea ce spune el inseamna: Denigreaza, vorbeste de rau democratia noastra si eu, una, sunt ingrozita ca cineva care este candidatul unuia dintre cele doua partide majore ar putea adopta aceasta pozitie”, a adaugat ea. Clinton a amintit si ca Trump, fost star al unui show de televiziune, s-a plans in trecut ca i-a fost refuzat pe nedrept un premiu Emmy. “Ar fi trebuit sa il primesc”, a raspuns republicanul.

Intr-o dezbatere dura, care s-a concentrat mai mult pe politica decat cele precedente, Trump a acuzat echipa de campanie a lui Clinton ca a orchestrat o serie de acuzatii de agresiune sexuala care il vizeaza. Trump a dat asigurari ca acuzatiile sunt “complet false” si a descris Campania lui Clinton drept “murdara”. “Nimeni nu respecta femeile mai mult ca mine, nimeni”, a adaugat el.

Pe de alta parte, omul de afaceri a marturisit: “Nici macar nu mi-am cerut scuze din partea sotiei mele, care sta chiar acolo, pentru ca nu am facut nimic”. „Donald crede ca a face femeile sa se simta mici il face pe el mai mare. Le ataca demnitatea, increderea in sine si nu cred ca exista vreo femeie in lume care nu stie cum este acest lucru”, a insistat Clinton, prima femeie care a obtinut investitura unui partid important pentru alegerile prezidentiale din SUA.

Ea a amintit si restul minoritatilor pe care le-a insultat Trump. “Este un tipar. Un tipar al diviziunii, o viziune foarte intunecata si, din multe puncte de vedere, periculoasa asupra tarii noastre, prin care incita la violenta, ii felicita pe oamenii care imping si trag si dau pumni la mitingurile sale. Aceasta nu este America”, a insistat fostul secretar de stat.

Continuarea aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii