A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713541156.2816.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Guvernul Romaniei readuce sindicatele, patronatele si organizatiile societatii civile ca parteneri ai deciziei politice
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-01-2017, ora 08:24

Guvernul Romaniei readuce sindicatele, patronatele si organizatiile societatii civile ca parteneri ai deciziei politice

Articol de Cristian Amariei
Joi, 12 ianuarie 2017, a fost adoptata Hotararea de Guvern privind organizarea si functionarea Ministerului Consultarii Publice si Dialogului Social (MCPDS) prin preluarea portofoliului Ministerului pentru Consultare Publica si Dialog Civic (MCPDC) si a Directiei Dialog Social din cadrul Ministerului Muncii. Scopul unirii celor doua institutii este acela de a coordona activitatile din domeniul dialogului social si de a dezvolta şi promova un cadru riguros şi organizat de consultare publica cu cetatenii, sindicate, patronate si organizatii neguvernamentale.

„Prin organizarea si functionarea Ministerului Consultarii Publice si Dialogului Social, Cabinetul Grindeanu readuce sindicatele, patronatele si organizatiile societatii civile in prim-planul deciziei publice, continuand initiativele din domeniul guvernarii deschise. Sunt increzator ca prin acest portofoliu vom gasi un echilibru intre temele promovate de principalele organizatii din societatea romaneasca consolidand rolul institutiei dialogului social, componenta fundamentala a statului de drept si a democratiei. Ne propunem sa dezvoltam si sa stimulam la nivelul fiecarei institutii publice un spirit proactiv de consultare constanta a actorilor neguvernamentali, preluand semnalele si expertiza lor.” a declarat Ministrul Gabriel Petrea.
Conform actului normativ, MCPDS va avea structuri noi, specializate in realizarea politicilor nationale, corelate cu cele la nivel european şi international, in domeniile guvernarii deschise, consultarii publice, transparentei, accesului la informatii de interes public, dialogului social, dezvoltarii asociatiilor si fundatiilor, indeplinind functii de autoritate de stat, strategie şi planificare, reglementare, sinteza, coordonare si monitorizare.
     
Tag-uri: MCDPS
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii