ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-10-2014, ora 12:18

Guvernul Ponta a facut cele mai mici investitii in economie din ultimii sapte ani. Sumele sunt la jumatate fata de cele inregistrate in timpul crizei economice

Articol de Cristian Amariei
Guvernul Ponta a facut cele mai mici investitii in economie din ultimii sapte ani. Sumele sunt la jumatate fata de ele inregistrate in timpul crizei economice.

Actualul Guvern a facut cele mai mai mici investitii in economie din ultimii sapte ani. Chiar si in plina criza economica, respectiv in perioada 2009-2010, statul a „pompat” mai multi bani in economie decat au fost investiti in 2014. Mai mult, economistii avertizeaza ca taxele introduse de Executiv pentru echilibrarea bugetului au dus la scaderea investitiilor private, iar acest lucru se simte in evolutia economiei din prima parte a anului.

Concret, cheltuielile de capital din primele opt luni ale anului, adica investitiile directe ale statului, investitii care nu includ cofinantarile pentru proiecte din fonduri europene, sunt cele mai mici din ultimii sapte ani, atat in cifra absoluta, respectiv 6,9 miliarde de lei, cat si ca pondere in PIB, respectiv 1,1%, reiese din cele mai recente date ale Ministerul Finantelor Publice.

Reducerea investitiilor din bani publici a fost solutia tuturor Guvernelor din ultimii ani pentru a tine in frau deficitul bugetar, respectiv diferenta dintre veniturile si cheltuielile statului. Analistii avertizeaza insa ca proiectele finantate de stat sunt esentiale pentru bunul mers la economiei.

Integral pe gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii