ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-09-2016, ora 10:55

Greva generala pe 31 octombrie in spitale. De ce sunt medicii nemultumiti

Articol de Madalina Irimia
Angajatii din sistemul sanitar vor intra in greva generala pe 31 octombrie, daca nu se va ajunge la o solutie cu autoritatile pe Legea salarizarii unitare, a anuntat SANITAS. Doctorii si asistentii medicali sunt nemultumiti de diferentele mari de salarizare din sistemul bugetar.

Membrii sindicatului „Sanitas” au anuntat ca pe data de 31 octombrie va fi greva generala in spitale

Liderii SANITAS au anuntat ca in octombrie vor picheta Ministerul Muncii si Ministerul de Finante. Pe 12 octombrie, medicii si asistentii vor face greva japoneza, pe 19 octombrie - greva de avertismnet de 2 ore, intre 8:00 si 10:00, iar pe 31 octombrie va fi organizata o greva generala.

In timpul grevei generale, legislatia obliga medicii si asistentii medicali sa asigure urgentele si 30% din consultatii.

Federatia SANITAS are peste 110.000 de membri, angajati care lucreaza in spitalele din Romania.

Reprezentantii Federatiei SANITAS l-au informat pe ministrul Sanatatii ca membrii nostri de sindicat nu mai au rabdare si nici nu considera ca ei sunt cei care trebuie sa echilibreze bugetul in asa masura incat sa poata elimina inechitatile salariale.

"Am solicitat ministrului Voiculescu sa isi faca absolut toate calculele necesare pentru ca in 15 septembrie a.c. sa poata prezenta in fata membrilor Consiliului National al Federatiei SANITAS, posibile solutii viabile pentru rezolvarea inechitatilor create de O.U.G. nr. 20 si nr. 43/2016", preciza SANITAS, in data de 5 septembrie.

Astfel, astazi, Consiliul National al Federatiei SANITAS va lua decizia de declansare a procedurilor pregatitoare ale grevei generale, in functie de raspunsul Ministrului Sanatatii si implicit in functie de solicitarile si vointa membrilor nostri de sindicat.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: greva, spitale, medici
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Dorin,  18.09.2016 20:10

Lucru la domiciliu! Oportunitate foarte serioasă! Începe acum! Lucrezi în timpul liber! Faci bani rapid! Comision direct motivant! Avem planuri mari de dezvoltare! Pentru detalii, intră acum pe site-ul: bit.ly/2970T6o

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii