A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714145928.9549.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Gheorghe Iaciu a cumparat Moldova Mall
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
25-02-2014, ora 17:04

Gheorghe Iaciu a cumparat Moldova Mall

Articol de Cristian Amariei

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care a investit puternic in piata imobiliara in ultimul an, ajungand la o participatie de peste 45,48% din Impact Developer & Contractor, a cumparat centrul comercial Moldova Mall din Iasi, aflat in portofoliul fondului de investitii Equest Balkan Properties (EBP). Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

In urma unor negocieri multipartite derulate pe perioada ultimelor luni, actionarii Rivium Galeria Mall SRL, companie care detine si opereaza centrul comercial Moldova Mall, au perfectat transferul actiunilor catre Afaredo Limited, companie specializata de investitii, tranzactia fiind in curs de finalizare“, potrivit informatiilor furnizate in exclusivitate pentru Capital de cele doua parti implicate in tranzactie.

In 2011, George Teleman, partener in cadrul Equest, a preluat 51% din centrele comerciale Vitantis din Bucuresti si Moldova Mall din Iasi contra unui pret simbolic de 5 euro, la care s-au adaugat credite de circa 20 mil. euro. Modelul de preluare seamana foarte mult cu o reorganizare prin insolventa. Practic George Teleman, managerul acestor proiecte, Equest Balkan Properties (EBP), proprietarul activelor, si UniCredit, care a finantat investitorul, au ajuns la un acord in urma caruia George Teleman a preluat 51% din cele doua proprietati cu scopul de a le restructura si a le face vandabile.

Tranzactia de vanzare a Moldova Mall a implicat, in principal, negocierea cu UniCredit Bank Austria, obtinerea acordului acesteia pentru efectuarea tranzactiei si identificarea unei solutii tripartite cu privire la partea din creditul bancar ramasa de returnat. Gheorghe Iaciu s-a angajat sa plateasca o parte din imprumutul bancar si sa capitalizeze partial datoria preluata.

Complexul Moldova Mall, care are o suprafata inchiriabila de 9.024 mp, a fost dezvoltat de omul de afaceri iesean Danut Prisecariu si vandut in 2006 catre EBP pentru 34,5 mil. euro. Fondul de investitii a avut angajate credite bancare in valoare de circa 20 mil. euro la care se adauga alte circa 12 mil. euro, capitalul propriu al EBP.

Integral pe capital.ro

Foto: en.wikipedia.org

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii