ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-01-2015, ora 09:48

GERUL a pus stapanire pe Romania. SFATURI PRACTICE care te ajuta sa faci fata FRIGULUI

Articol de Madalina Irimia
Pentru a rezista in zilele geroase trebuie sa te hranesti consistent. Din meniul zilnic nu trebuie sa iti lipseasca citricele, lactatele, ceapa si usturoiul. Totodata, in anotimpul rece nu este bine sa consumi bauturi si alimente reci care iti pot secatui organismul de energie. Consuma in schimb lichide calde, precum lapte si ceaiuri cu lamaie.

Imbracamintea trebuie aleasa, de asemenea, cu mare grija. in loc sa te imbraci cu un singur pulover gros, mai bine imbraca doua, mai subtiri. Totodata, in loc de o singura pereche de sosete groase, ia doua perechi mai subtiri si asa iti va fi mult mai cald.

Hainele suprapuse pastreaza aerul in interior, acesta se incalzeste de la temperatura corpului tau si, astfel, nu vei suferi de frig. Alege haine fabricate din materiale naturale precum bumbacul, inul sau lana.

Mai mult, este recomandat ca hainele de iarna sa fie lejere, cu un numar mai mare decat in mod obisnuit.

Un alt lucru extrem de important de care trebuie sa tii cont atunci cand iesi afara este sa iti acoperi capul. Altfel, risti sa iti degere urechile ori sa racesti. Mai mult, este bine sa iti acoperi si nasul si gura atunci cand e frig afara.

Mai mult, daca lucrezi intr-un birou calduros, ar trebui sa eviti cizmele imblanite si sa alegi incaltaminte cu interiorul vatuit. Totodata, poti alege ghete usoare si lejere care sa lase piciorul sa respire si care sa nu iti vina fix pe picior.

Nu iesi brusc dintr-o incapere foarte calduroasa in ger, deoarece organismul ar putea suferi un soc termic, mai ales daca nu esti imbracat corespunzator. Chiar si cateva minute de stat in frig te pot imbolnavi.

Este recomandat ca persoanele care sufera de tulburari circulatorii si de boli cronice, boli cardiovasculare, respiratorii si diabet zaharat, sa nu se expuna frigului.

Totodata, ai grija si la caderile de calciu. Daca stai mult timp in frig, fara sa te misti poti suferi o cadere de calciu. De aceea este bine sa ai mereu asupra ta cateva tablete de calciu lactic.

In ceea ce priveste persoanele care sufera de afectiuni articulare, aceste dureri se resimt mai puternic pe vreme geroasa si cu precipitatii abundente. Crizele de durere se intetesc cu cat se inainteaza in varsta, iar cea mai intalnita boala reumatica la persoanele trecute de 60 de ani este artroza. La frig si umezeala, boala se accentueaza, pacientul fiind nevoit sa urmeze tratamente cu analgezice si antiinflamatoare. Se recomanda evitarea expunerii la temperaturi scazute, pentru a nu fi grabita degradarea articulatiilor.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: iarna, sfaturi, ger, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii