ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-08-2014, ora 15:30

Fructe uscate: sanatate la superlativ, piele impecabila!

Articol de Madalina Irimia

Daca esti deja la dieta sau pur si simplu ţi-ai facut un obicei din a consuma o mana de fructe uscate in fiecare zi, ca gustare, stii deja ca acestea sunt minunate surse de vitamine, grasimi sanatoase si nutrienţi care te ajuta sa ai o sanatate de fier.

Insa, pe langa beneficiile aduse starii de sanatate, fructele uscate, cum ar fi migdalele, nucile sau stafidele, sunt excelente si pentru ingrijirea pielii.

Nu e de mirare ca multe dintre acestea se regasesc in compoziţia multor produse de beauty…

Va propunem un top 5 al acestor fructe uscate care fac minuni pentru ten:

Migdale - beneficii

Migdalele, aceste fructe sunt bogate in acizi grasi esenţiali, fibre si proteine, compusi care asigura o digestie eficienta, satura si scad nivelul de colesterol “rau” din organism. De asemenea, migdalele cresc secreţia de hemoglobina, care ajuta la o mai buna circulaţie a sangelui, prevenind astfel afecţiunile cardiovasculare. Bogaţia de antioxidanţi din acest fructe in forma de inima asigura, in acelasi timp, protecţia in faţa a diverse tipuri de cancer, cum este cel mamar sau cel pulmonar.

Migdalele sunt perfecte si pentru tenurile grase, acneice. Se poate prepara o pasta din migdale macinate ţinute la inmuiat in apa si lapte, se aplica pe faţa si se lasa 30 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduţa sau ceai de museţel. Astfel, celulele moarte sunt eliminate iar pielea se exfoliaza in mod natural, permiţand regenerarea pielii.

Si parul are de castigat de pe urma migdalelelor. Pentru parul uscat, fragil, lipsit de vitalitate, este recomandat uleiul de migdale, care se aplica pe par inainte de samponare, se lasa acoperit capul timp de 20 de minute cu o folie de plastic sau un prosop si apoi se spala parul cu un sampon delicat. Uleiul de migdale va intari firul de par, dar il va face in acelasi timp mai moale si mai usor de periat, conferind totodata stralucire si un aspect sanatos.

Nuci - beneficii

Nucile mai sunt numite si hrana pentru creier si pe buna dreptate deoarece acizii grasi Omega 3 se gasesc in aproximativ 60% din lipidele din creier, iar nucile sunt o sursa excelenta de astfel de grasimi sanatoase. In plus, antioxidanţii si mineralele conţinute asigura o buna oxigenare a sangelui si ajuta la menţinerea sanataţii cardiovasculare, dar si la hidratarea corecta a pielii, uniformizand tenul si dand stralucire.

Integral pe csid.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii