ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-07-2015, ora 11:29

Fortele rusesti din Transnistria se antreneaza pentru a respinge un atac moldo-ucrainean. Cati soldati are Putin la Nistru

Articol de Madalina Irimia
In vreme ce Ucraina si Transnistria mobilizeaza trupe la granita, Rusia pare sa se pregateasca de razboi.

Trupele ruse dislocate in regiunea de est a Republicii Moldova au inceput o noua etapa de exercitii militare, care implica, intre altele, misiuni destinate distrugerii de echipamente grele de lupta ale unui inamic imaginar, relateaza Novosti PMR, agentia oficiala de presa de la Tiraspol, citata de Agerpres.

'Militarii vor simula interactiunea practica in conditii de lupta moderna - in ofensiva, in defensiva, in mars. Unitatile vor indeplini sarcini comune de recunoastere si distrugere a grupurilor de infanterie si tehnica grea apartinand unui inamic imaginar', a specificat, intr-o declaratie pentru RIA Novosti, seful serviciului de presa al Districtului militar Vest al Federatiei Ruse, Oleg Kocetkov.

Potrivit acestuia, militarii se vor antrena pentru misiuni in conditii de destabilizare a situatiei in zona de responsabilitate din Transnistria. Exercitiile sunt programate sa dureze pana la sfarsitul lunii iulie si se vor incheia cu trageri la tinta. In Transnistria stationeaza 1350 de militari in cadrul Grupului Operativ de Trupe Ruse (GOTR), creat in baza Armatei a 14-a, plus aproximativ 400 de militari in cadrul contingentului de mentinere a pacii in stanga Nistrului.

Transnistria, "sufocata" de Moldova si Ucraina

In ultimele saptamani, tensiunile s-au intensificat in regiunea transnistreana, dupa ce aceasta a fost practic rupta de Rusia ca urmare a denuntarii de catre parlamentul de la Kiev a acordului privinda tranzitul personalului militar rus si a transporturilor cargo pe teritoriul Ucrainei. La Tiraspol, dar si la Moscova, se vorbeste tot mai mult despre incercuirea si sufocarea Transnistriei de catre Moldova si Ucraina – mai ales de cand guvernator al regiunii Odessa a devenit un dusman declarat al lui Putin, fostul presedinte georgian Mihail Saakasvili. Exercitiile care au inceput marti in regiune sunt concepute exact pentru un astfel de scenariu. In discutie a fost introdusa, de altfel, si tara noastra, ca aliat al Moldovei.

Acum cateva zile, guvernul separatist de la Tiraspol a inceput oficial mobilizarea militarilor in rezerva si a decretat recrutarea in randul fortele armate a tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani care nu si-au satisfacut serviciul militar in termen. Conform presei de la Chisinau, fortele militare transnistrene nu depasesc 7.000 de militari, iar alti 80.000 de soldati ar fi in rezerva.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii