ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-11-2016, ora 11:04

Fondatorul uneia dintre cele mai cunoscute beri din lume i-a facut milionari pe toti locuitorii satului unde s-a nascut

Articol de Cristian Amariei
Fondatorul unei cunoscute marci de bere a lasat prin testament peste doua milioane de dolari fiecarui locuitor din satul spaniol in care s-a nascut.

Antonino Fernández a murit in august, la varsta de 98 de ani, lasand 210 milioane de dolari celor 80 de locuitori ai unuia dintre cele mai sarace sate din Spania, Cerezales del Condado, potrivit Telegraph.

"Nu stiu ce am fi facut fara Antonino", a declarat Maximino Sanchez, proprietarul singurului bar din sat, ziarului local Diario de León.

Fernández a facut parte dintr-o familie cu 13 copii, care s-a luptat cu povara saraciei ani de zile in micul sat din provincia Leon.

La 14 ani, a fost nevoit sa renunte la scoala, pentru ca parintii sai nu-si mai permiteau sa-l intretina. L-au trimis sa lucreze la camp. Fernández s-a mutat in Mexic in 1949, la 32 de ani, dupa ce a fost invitat de catre unchiul sotiei sale sa lucreze pentru Grupo Modelo. A devenit CEO in 1971 si a facut din Corona unul dintre cele mai mari branduri de bere din lume.

A fost laudat pentru actele sale de caritate, Fernández dezvoltand numeroase strategii pentru a le oferi locuri de munca persoanelor cu dizabilitati din Spania si Mexic.

Sursa: gustarte.ro
     
Tag-uri: fondator, bere, milionari
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii