A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714129019.8012.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fiica unui primar din Iasi, cercetata pentru dare de mita. Tanara se afla pe lista procurorilor DNA in dosarul de la UMF Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-02-2015, ora 08:12

Fiica unui primar din Iasi, cercetata pentru dare de mita. Tanara se afla pe lista procurorilor DNA in dosarul de la UMF Iasi

Articol de Cristian Amariei
Fiica unui primar din judetul Iasi este cercetata de procurorii anticoruptie pentru dare de mita. Carnetul studentei a fost gasit in biroul managerului de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, iar in interior se afla suma de o suta de euro. Tanara, alaturi de alti 19 colegi de grupa, ar fi dat banii pentru a promova examenul la specializarea anestezie. Tatal studentei spune ca nu stie de unde a avut fiica sa banii si ca vinovati sunt doar profesorii.

Primarul comunei Trifesti din judetul Iasi a aflat marti dimineata ca fiica sa, studenta la Universitatea de Medicina din Iasi, ar putea fi exmatriculata. Si asta pentru ca tanara, alaturi de alti colegi, se afla pe lista procurorilor DNA in dosarul de luare de mita in care sunt cercetati trei profesori de la UMF Iasi. Alexandru Ivanuca, primarul din comuna Trifesti sustine ca fiica sa, studenta in anul trei la stomatologie, nu a spus nimic despre faptul ca ar trebui sa dea bani la profesori: "Cred ca problema cea mai grava este problema profesorilor si nu a studentilor, banuiesc ca studentii au fost constransi, iar daca s-a intamplat asta este o chestiune grava, dar nu cred ca studentii au vrut sa mituiasca profesorii, ci cred ca profesorii au vrut sa constranga elevii sa obtina prin asta foloase necuvenite."

Procurorii DNA au identificat usor studentii care ar fi dat mita pentru a promova examenul de anestezie generala. Este vorba despre cei 20 de tineri ale caror carnete de student au fost gasite in biroul medicului Carmen Dorobat. Anchetatorii spun ca pe langa acestia, alti zece studenti urmau sa dea cate o suta de euro pentru promovarea examenelor. Aflat la Iasi, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a comentat situatia de la Universitatea de Medicina si Farmacie: "Cine greseste, trebuie sa plateasca. Afecteaza imaginea intregii bresle si a sistemului in ansamblu, dar dincolo de aceste lucruri as vrea sa, si mai ales pentru ca ne aflam intr-un centru universitar de renume al medicinii romanesti, as vrea sa nu anatemizati tot sistemul."

Profesorii care au fost arestati au fost inlocuiti la catedra. Nici studentii nu vor scapa nepedepsiti. Cei care au dat mita, risca sa fie exmatriculati.

"Studentii care la medicina incearca sa cumpere un examen fara sa invete risca exmatricularea, pentru ca medicina este o profesie care cere cunostinte solide," a explicat Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi.

"Poate era o regula, nu stiu, ca cine nu invata, sau ca poti sa inveti cat de mult, ca nu treci, daca nu dai bani, nu treci , banuiesc ca asta era regula acolo. Mi-am facut cruce si am zis ca asa ceva nu este posibil, cum sa excluda studentii, pentru ce motiv, sa excluda profesorii, nu stiu daca studentii au creat regula asta," a mai spus primarul comunei Trifesti.

In prezent, profesorii de la UMF Iasi care au luat mita se afla in arestul Inspectoratului Politiei Judetului Iasi pentru o perioada de 30 de zile.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
alexandra ivanuca,  11.02.2015 20:28

Darea si luarea de mită se pedepseste cu închisoarea.

   
Bună! Cum credeti ca fac bani fetele de la stomatologie? Cântând la saxofon!,  11.02.2015 17:55

Bună! Aceste fete de la facultatea de stomatologie din Iasi daca taicutii lor nu stiu cum fac rost de bani (desi nu este de crezut ca un primar ca acela din Trifesti la tunurile financiare pe care le-a dat nu -i da destui bani fiicei sale tomate ca sa plătească si sa ia note bune la toate examenele) le zic eu: fetele astea canta la saxofon pana când anesteziate complet.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii