A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713502581.7132.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Facebook schimba din nou modul in care continutul este afisat in News Feed
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-07-2016, ora 16:15

Facebook schimba din nou modul in care continutul este afisat in News Feed

Articol de Madalina Irimia
In urmatoarele saptamani, Facebook va implementa pentru toti utilizatorii un nou algoritm prin care se va face afisarea continutului in News Feed.

Potrivit Go4it, vor avea prioritate postarile prietenilor si ale membrilor familiei, in defavoarea continutului publicat de companii si publicatii prin intermediul Facebook Pages.

Astfel, ar trebui sa ne asteptam ca in partea de sus a fluxului sa vedem mai mult continut de la persoane pe care le cunoastem.

Cum sunt alese aceste persoane? Facebook a oferit o explicatie. in primul rand, un utilizator va vedea continutul de la toate persoanele pentru care a activat functia „See First”, dar si de la utilizatorii cu care a interactionat mai mult de-a lungul timpului prin diferite cai (Like, Share, Comment).

„Daca iti plac pozele surorii tale, vom incepe sa publicam postarile ei mai aproape de inceputul fluxului”, a explicat Adam Mosseri, vicepresedinte Facebook.

In medie, de fiecare data cand o persoana intra pe Facebook, pe flux sunt 1.500 de actualizari (texte, imagini, videoclipuri) noi, aparute dupa ultima vizita pe reteaua de socializare. Reteaua de socializare alege aproximativ 300 care sunt afisate.

In ceea ce priveste continutul publicat de companii si publicatii, acesta va fi prioritizat in functie de cat de informativ si distractiv este. Daca ai dat „Like” la o multime de articole despre o anumita celebritate in trecut, Facebook va considera ca acele postari sunt informative pentru tine si iti va oferi mai multe. De asemenea, daca iti plac clipurile Facebook Live, vei vedea mai multe la inceputul News Feed-ului.

Facebook a anuntat si ca nu va favoriza un anumit tip de surse sau idei si ca nu alege „despre ce subiecte lumea ar trebui sa citeasca”. Compania a facut aceasta precizare dupa ce a fost acuzata in acest an ca cenzureaza anumite expresii din sectiunea de trenduri. In acel caz era vorba de subiecte legate de Partidul Republican din SUA, al carui candidat la presedintie ar putea fi Donald Trump, un personaj care nu este agreat de sectorul tehnologic din SUA, conform Go4it.

Cum activezi functia See First

Functia See First, cu ajutorul careia poate fi creat un flux de stiri personalizat in cateva minute, poate fi accesata pe web, dar si in aplicatiile pentru sistemele de operare mobile Android si iOS. Pe site-ul Facebook.com, pentru a personaliza fluxul se merge in dreptul sectiunii News Feed/Noutati si se apasa pe butonul de setari din stanga. Apoi se apasa pe Edit preferences/Editeaza preferintele. Acolo utilizatorul selecteaza paginile, persoanele si grupurile (marcandu-le cu See first/Vezi mai intai; implicit este selectata optiunea Following/Urmaresti) de la care doreste sa primeasca actualizari. Astfel, un utilizator poate marca cu See First de exemplu 10 persoane sau pagini de la care doreste sa primeasca tot timpul actualizari.

In aplicatia Facebook pentru Android, activarea See first este mai dificila, deoarece paginile, persoanele si grupurile nu sunt deocamdata grupate intr-un singur loc. Utilizatorul va trebui sa mearga pe fiecare pagina, persoana sau grup in parte si sa schimbe optiunea Following/Urmareste in See first/Vezi mai intai.

In Facebook pentru iOS se merge la More/Mai mult, apoi Settings/Setari si la News Feed Preferences/Preferinte Noutati.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii