ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-09-2014, ora 14:34

FRESH-REFRESH. Beneficiile strugurilor

Articol de Madalina Irimia
Strugurii sunt, dupa portocale, cele mai cultivate fructe de pe pamant. Nici nu e de mirare, daca ne gandim la calitatile lor!

In primul rand, contin resveratrol. Acesta este o substanta antioxidanta care lupta impotriva imbatranirii. Resveratrolul mai are un efect: ne protejeaza vasele de sange si imbunatateste functia de producere a insulinei.

Deoarece contin polifenoli, strugurii negri protejeaza inima si previn formarea cheagurilor de sange.

Strugurii de orice culoare ajuta la buna functionare a ficatului, stimuleaza functionarea acestuia.

Strugurii sunt foarte bogati in fibre si minerale, drept pentru care sunt un laxativ excelent Datorita acestui lucru, ei au proprietati puternic purificatoare, diuretice si depurative. Cine vrea sa faca o cura de detoxifiere a organismului, poate incepe cu strugurii.

Nu sunt, in schimb, recomandati neaparat in curele de slabire. Strugurii au un aport de 72 kcal/100g, ofera organismului foarte multa energie.. si pentru ca sunt bogati si in vitamina B le sunt de ajutor sportivilor, pe care ii ajuta sa isi mentina tonusul muscular.

Ar mai trebui sa mai stiti ceva: mancati intotdeauna strugurii cu coaja si cu samburi. Voaja concentreaza cele mai multe substante valoroase iar samburii contin un ulei care reduce colesterolul.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii