A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714165610.2644.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

FNSA: Teodorovici nu stie ce este administratia publica locala, declaratia lui este aberanta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
28-07-2015, ora 12:27

FNSA: Teodorovici nu stie ce este administratia publica locala, declaratia lui este aberanta

Articol de Madalina Irimia
Declaratia ministrului de Finante despre administratia publica locala este aberanta si arata ca nu stie ce inseamna acest domeniu, a declarat luni, pentru Mediafax, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie, Valer Suciu, amintind ca se strang deja semnaturi pentru greva.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a spus ca se gandeste la o reforma a administratiei publice, aratand ca ar trebui sa plece din sistem cei aproximativ 20 la suta de angajati care sunt ineficienti in posturile pe care le ocupa.

"Este o declaratie destul de aberanta, pentru ca dansul cred ca nu stie ce este administratia publica locala. Daca vrea reducere, atunci sa se duca sa faca reforma in administratia centrala, pentru ca cei din administratia locala sunt singurii care produc. Deci acesta este sectorul de activitate care produce si el aici vrea sa faca reduceri de personal? Este o declaratie haotica, aberanta", a spus presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA).

Valer Suciu a precizat ca declaratia ministrului Finantelor este cu atat mai nepotrivita cu cat domenii intregi se confrunta de ani de zile cu deficit de personal, aceasta situatie fiind in asistenta sociala, la impozite si taxe locale sau la urbanism.

"Este nevoie de personal, la o comuna cu 10 salariati, daca tai 20 la suta inseamna ca dai afara doi si mai ramai cu opt oameni. Sunt declaratii aberante", a mai spus liderul sindical.

In opinia presedintelui FNSA, numarul de personal ar trebui reglat in fiecare sector de activitate, in functie de specificul activitatii desfasurate si de problematicile existente, iar astfel de calcule nu se pot face procentual.

Valer Suciu a mai spus ca astfel de decizii nu pot fi luate fara acordul sindicatelor si a amintit ca sindicatele din administratie publica au demarat deja procesul de strangere de semnaturi in vederea declansarii grevei generale.

"Noi strangem semnaturi pentru greva generala. Pai nu va dati seama ca sare in aer toata administratia daca s-ar intampla asa ceva? in plan local, Consiliul Local si primarul fac regula, nu ministrul de Finante", a mai spus Suciu.

Ministrul de Finante a declarat, la Digi 24, ca sectorul bugetar este incarcat artificial si ineficient, iar circa 20 la suta din actuala administratie publica este ineficienta in posturile pe care le ocupa.

"Sunt oameni (in administratia publica, n.r.) care se sacrifica - vietile, familiile, timpul liber. Sunt oameni care nu petrec doar opt ore pe zi la serviciu. Sunt oameni care stau 10-12-14 ore pe zi. Nu spun ca fac toti asta. Sunt foarte multi din sistemul de stat care la ora - nu la 4.00, poate chiar mai devreme - au spart usa. Iar daca stau la serviciu, poate o ora-doar aloca pentru ceea ce fac ei la serviciu. Ei, acestia trebuie sa plece din administratie", a aratat Teodorovici.

El a spus ca si-ar dori ca Ministerul Finantelor sa coordoneze toate directiile economice ale celorlalte ministere, intrucat functionarii de aici dezinformeaza coordonatorii de credite, iar ministrii vin ulterior sa ceara "bazaconii".

"De ce nu, oare, putem noi sa facem, la nivel de administratie publica centrala chiar, ca unele functii-suport sa fie concentrate intr-un singur loc? De ce fiecare minister trebuie sa aiba directia sa de resurse umane? De ce sa nu fim noi mai moderni decat si alte state membre sunt, poate, la nivel european? De ce sa tin fiecare directie economica, sa spunem, in fiecare minister? Nu, ele trebuie sa fie concentrate in Ministerul de Finante - si asta e o intentie pe care o am foarte clara - de a aduce toate directiile economice si de buget din ministere sa depinda - adica sa fie acolo localizate, dar sa fie subordonate Ministerului Finantelor", a mai spus Eugen Teodorovici.

Ministrul a precizat ca isi permite sa fie un aspru critic al administratiei, pentru ca o cunoaste bine din interior, intrucat si-a petrecut viata in domeniul public, in care lucreaza din 1991.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii