ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-02-2015, ora 12:10

Expozitie de plante exotice la Gradina Botanica. Sute de flori pot fi admirate pana pe 8 martie

Articol de Madalina Irimia
Plantele exotice au inflorit deja la Iasi. Expozitia traditionala de azalee si camelii a fost deschisa publicului larg pentru doua saptamani. Iesenii pot vedea plante care au peste 40 de ani si depasesc doi metri si jumatate inaltime. La toate acestea se adauga cactusi, orhidee, ficusi, palmieri si alte cateva sute de specii.

Zeci de ieseni au trecut pragul celor doua sere de la la Gradina Botanica din Iasi care adapostesc sute de specii de flori. Vizitatorii au fost impresionati de spectacolul de culori oferit de azalee si camelii:

”Atata incantare, atata culoare pentru suflet, minte. M-a doborat, pur si simplu.”

”Un loc de pace, de liniste si incarcare. Pur si simplu e frumusete.”

Catalin Tanase, directorul Gradinii Botanice din Iasi:Colectia aceasta, in acest moment in Romania, este cea mai bogata care se gaseste intr-o gradina botanica. Colectia de azalee numara trei specii cu 35 de soiuri, iar colectia de camelii, o singura specie cu 12 soiuri. Numarul de exemplare este, de asemenea, foarte mare, varsta pe care o au, peste 40 de ani. inaltimea pe care o au, de asemenea este deosebita, peste doi metri si jumatate.”

Pregatita pe parcursul a 12 luni, expozitia cu plante exotice vine in acest an cu mai multe soiuri de plante ca begonia, maranta sau cactusi.

”Diversitatea speciilor este deosebita. E vorba de cateva sute de specii care provin din familii foarte, foarte diverse. Ne-am gandit ca este un bun prilej de a mai prezenta iubitorilor de plante, iubitorile Gradinii Botanice si alte colectii care nu sunt prezente permanent in serele care sunt deschise, in mod obisnuit, spre vizitare,” a explicat Camelia Ifrim, biolog principal Gradina Botanica din Iasi.

E suficient sa vezi o singura data expozitia. Apoi, an de an, te intorci la ea, sunt de parere iesenii care viziteaza serele Gradinii Botanice:

”Expozitia este deosebita fata de ceilalti ani. Azaleele sunt foarte multe inflorite. Totul este organizat foarte frumos, foarte bine.”

”Minunata, fara cuvinte. iti incanta sufletul. Mai mult de atat nu va pot spune.”

Cei care doresc, pot vedea expozitia pana pe opt martie, intre orele 9 si 16. Pretul unui bilet este de cinci lei, iar pentru grupurile organizate 3 lei.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii