A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715106138.1119.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc intre 9 si 23 mai
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

EDUCATIE
13-03-2012, ora 08:11

Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc intre 9 si 23 mai

Articol de Cristian Amariei

Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc intre 9 si 23 mai, metodologiile si lista unitatilor de invatamant unde vor avea loc acestea fiind publicate, vineri, pe site-ul Ministerului Educatiei.

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) a publicat, pe site-ul www.edu.ro, metodologiile de organizare a evaluarii competentelor fundamentale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a.

Evaluarile vor avea loc in perioada 9-23 mai, prin administrari pilot, pe un esantion de elevi stabilit la nivel national, respectiv 86 de scoli pentru clasa a II-a, 136 pentru clasa a IV-a si 86 de scoli pentru clasa a VI-a. Lista acestor unitati de invatamant a fost publicata pe site-ul Ministerului Educatiei.

Esantionul a fost realizat de catre Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), astfel incat fiecare tip de evaluare sa fie administrat in unitati de invatamant distincte, a precizat Ministerul Educatiei intr-un comunicat de presa.

Testele care vor fi administrate, precum si baremele de corectare aferente sunt elaborate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare.

La clasa a II-a, acestea contin doua sectiuni, care vizeaza competentele de receptare-producere a mesajelor si, respectiv, competente de matematica.

"Rezultatele obtinute la evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a sunt valorificate prin elaborarea planurilor individualizate de invatare, consemnarea lor in portofoliul educational al elevului, respectiv informarea parintilor/ tutorilor legal instituiti asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate", a precizat MECTS.

La finalul clasei a IV-a, evaluarea elevilor va include disciplinele limba romana, limba materna -pentru elevii care studiaza in limbile minoritatilor nationale si matematica.

"Evaluarea nu se finalizeaza printr-o nota sau printr-un calificativ sumativ. Rezultatele evaluarii fiecarui test contribuie la realizarea unui scor mediu national al performantelor elevilor pe competentele fundamentale si sunt utilizate de CNEE pentru realizarea unor studii si cercetari de diagnoza a sistemului de invatamant primar", potrivit sursei citate.

La clasa a VI-a, evaluarea vizeaza optimizarea invatarii, elaborarea planurilor individualizate de invatare si preorientarea scolara catre un anumit tip de liceu. Testele contin doua sectiuni corespunzatoare probelor transdisciplinare evaluate: limba si comunicare, respectiv matematica si stiinte.

Foto: dcnews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii