ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
24-05-2013, ora 12:40

Eugen Nicolaescu: Vaccinarea pneumococica va fi inclusa in Programul national de imunizari

Articol de Cristian Amariei

Vaccinarea pneumococica va fi introdusa in Programul national de imunizari gratuite cel mai tarziu la sfarsitul acestui an, a anuntat joi ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cu prilejul semnarii Protocolului cu organizatia Coalitia pentru o Noua Preventie.

El a spus ca protocolul face parte din angajamentul Ministerului Sanatatii de promovare a preventiei si a adaugat ca pentru acest lucru se asteapta rectificarea bugetara.

"Am considerat ca pentru beneficiile copiilor din Romania este utila aceasta colaborare intre ministerul Sanatatii si organizatiile care sustin aceasta Coalitie, bazata pe principiile generale ce guverneaza serviciile de sanatate in Romania. In Uniunea Europeana 23 de state au introdus deja vaccinul pneumococic in calendarul de imunizari gratuite ale copiilor in primul an de viata. Am cautat cele mai bune solutii sa implementam si in Romania un program de vaccinare pneumococica de care vor beneficia, in fiecare an, aproximativ 200.000 de copii nascuti in anul respectiv" a subliniat oficialul adaugand ca se intentioneaza ca vaccinarea copiilor sa inceapa de la varsta de patru luni.

Nicolaescu a adaugat ca potrivit Agentiei Nationale a Medicamentului trei produse care au autorizatie de punere pe piata, Comitetul National pentru Vaccinologie recomandand vaccinul cu cele mai multe gene pentru a fi autorizat.

Integral pe agerpres.ro

Foto: ziaruloval.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii