A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714030808.2491.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Elevii termina cursurile astazi. Vacanta de vara va fi scurtata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-06-2016, ora 12:36

Elevii termina cursurile astazi. Vacanta de vara va fi scurtata

Articol de Madalina Irimia
Astazi este ultima zi de cursuri pentru aproximativ doua milioane de elevi, care intra, de sambata, in vacanta de vara si vor reveni la scoala pe 12 septembrie, cand vor avea cateva zile de acomodare, fara lectii, dupa cum a promis, recent, ministrul Educatiei, Adrian Curaj.

Elevii din invatamantul gimnazial si liceal, cu exceptia claselor a VIII-a si a XII-a, care au incheiat anul scolar mai devreme, intra in vacanta incepand de sambata.

Elevii de clasa a XII-a au terminat cursurile pe 3 iunie, iar cei de clasa a VIII-a pe 17 iunie, pentru a se putea pregati de Bacalaurat, respectiv de Evaluarea Nationala.

Vacanta de vara incepe sambata, 25 iunie si se incheie duminica, 11 septembrie. Anul scolar care tocmai se termina a fost mai scurt cu doua zile decat precedentul, insumand 175 de zile lucratoare. Ca noutate, vacanta de iarna a fost mai lunga, avand trei saptamani, in loc de doua, saptamana in plus la vacanta de iarna scurtand cu sapte zile vacanta de vara.

Anul scolar 2016/2017 va debuta pe 12 septembrie cu trei zile de povesti de vacanta, urmand ca in 15 septembrie sa inceapa scoala obisnuita, a anuntat, marti, la o dezbatere despre invatamantul profesional, ministrul Educatiei, Adrian Curaj.

"Copiii vor fi invitati la scoala pe 12 septembrie pentru primele trei zile care sunt povesti de vacanta si pe 15 septembrie vom incepe scoala obisnuita. Deci un fel de scoala altfel, neobligatorie, dar ce frumos e sa spui povesti! Intrarea aceasta in scoala va fi naturala. 12 este o zi de luni", a spus ministrul Educatiei.

Curaj a adaugat ca, incepand din anul scolar urmator, ar putea fi aduse si unele modificari in programul "scoala altfel".

"Speram ca vor mai fi mici ingrediente referitoare la scoala altfel", a spus Curaj. Demnitarul a precizat ca festivitatile de deschidere a anului scolar vor avea loc in 15 septembrie.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii