ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-04-2014, ora 11:13

Elevii se intorc la scoala miercuri. Cand incep EVALUARILE

Articol de Madalina Irimia

Elevii se intorc la scoala miercuri, dupa vacanta de primavara, iar in partea a doua a semestrului, mai precis in mai, vor fi organizate, in premiera, evaluari la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, dupa modelele testelor internationale.

Evaluarea nationala a tuturor elevilor din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a este programata in perioada 6-29 mai. Cei care vor absenta, din motive intemeiate, vor fi evaluati intr-o a doua sesiune. Notele obtinute de elevi la aceste evaluari nu vor fi trecute in catalog.

Tot in luna mai, in perioada 17-30, elevii din clasele a XII-a si, respectiv, a XIII-a care fac parte din loturile nationale de pregatire pentru competitiile internationale sau care participa la olimpiade internationale in 2014 vor sustine bacalaureatul intr-o sesiune speciala.

Examenele la limba romana si matematica de la evaluarea nationala pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc intre 23 si 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an scolar, la admiterea in liceu, ponderea mediei de la evaluarea nationala creste la 75 la suta, fata de 50 la suta cat a fost pana acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade cu 25 la suta.

Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi sustinute de absolventii claselor a XII-a in perioada 10 iunie - 7 iulie.

Cursurile pentru elevii care termina liceul anul acesta se incheie in 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a, in 13 iunie.

Elevii din celelalte clase vor intra in vacanta de vara in 21 iunie, iar anul scolar 2014-2015 va incepe in 15 septembrie.

Foto: ris.in.rs

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii