A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714093298.4696.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Elena Udrea a ajuns la instanta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-02-2015, ora 08:44

Elena Udrea a ajuns la instanta

Articol de Madalina Irimia
Deputatul Elena Udrea a ajuns, miercuri, in jurul orei 8, la sediul inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a participa la procesul in care DNA solicita arestarea ei preventiva in dosarul "Gala Bute".

La intrare, Udrea a spus ca va da mai multe declaratii dupa terminarea procesului. intrebata de jurnalisti daca conteaza faptul ca este sustinuta de Traian Basescu, Elena Udrea a precizat: "Conteaza faptul ca multa lume ma sustine in aceste zile si conteaza si faptul ca ma sustine fostul presedinte".

De asemenea, ea a fost intrebata daca se asteapta sa fie arestata. "Sunt deja arestata", a fost raspunsul Elenei Udrea.

Totodata, unul dintre avocatii sai, Marius Striblea, a reluat, cu argumente juridice, tema sustinuta marti conform careia votul dat in plenul Camerei Deputatilor in cazul solicitarii de arestare a deputatului Udrea nu a fost unul dat in conformitate cu legea si a precizat ca nu va cere arestul la domiciliu in cazul clientei sale.

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat, marti seara, ca vorbeste zilnic la telefon cu Elena Udrea si ca a fost la ea acasa, in arestul la domiciliu, incercand sa o convinga ca nu a ''abandonat-o''.

''In toata perioada asta, de cand ii este foarte greu, sunt unul dintre cei care vorbesc cu ea in fiecare zi, ma duc la ea in arest, acolo la ea acasa. Am fost la dna. Udrea acasa. Am nimerit cand erau avocatii, asta e... in primul rand, incerc sa o conving ca nu am abandonat-o'', a spus Basescu la B1tv.

DNA solicita judecatorilor de la inalta Curte de Casatie si Justitie emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru Elena Udrea in dosarul ''Gala Bute'', procesul urmand sa se desfasoare miercuri.

Este pentru a doua oara cand DNA cere magistratilor arestarea Elenei Udrea.

Udrea a mai stat in arest, in perioada 11-17 februarie, in dosarul Microsoft, in care are acum impus arestul la domiciliu.

Cererea DNA privind incuviintarea arestarii si inceperii urmaririi penale in dosarul ''Gala Bute'', in care Elena Udrea este acuzata de trei infractiuni de luare de mita, a fost aprobata luni de Plenul Camerei Deputatilor.

Initial, Elena Udrea a fost acuzata in acest dosar de abuz in serviciu; tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite; luare de mita.

Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infractiuni de luare de mita, acesta fiind si motivul pentru care se solicita arestarea preventiva.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii