A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714600789.118.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Efectul surprinzator al consumului de peste
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-11-2014, ora 17:08

Efectul surprinzator al consumului de peste

Articol de Madalina Irimia
Consumul regulat de peste protejeaza impotriva pierderii auzului datorate imbatranirii.

Cercetatorii care au realizat acest studiu (de la “Brigham and Women’s Hospital” din Boston) estimeaza ca un consum regulat de peste permite prevenirea - intr-o anumita masura – a problemelor de auz cauzate de imbatranire, sau cel putin intarzie declansarea acestora ori atenueaza amploarea tulburarilor respective. De asemenea consumul de crustacee ar avea aceleasi beneficii in privinta auzului.

Acest studiu a fost realizat pe femei, dar nu exista nici un motiv pentru care efectul nu s-ar aplica si la barbati. Studiul a durat aproximativ 20 de ani si a implicat 65.000 de femei, iar obiceiurile lor alimentare au fost corelate cu pierderea naturala a auzului (deci excluzand cauzele traumatice), acest fenomen fiind asociat de regula cu inaintarea in varsta.

Unul din cele mai importante rezultate ale studiului arata ca femeile care au mananca cel putin doua portii de peste saptamanal (indiferent ce tip de peste) au un risc mai mic cu 20% de diminuare a auzului in raport cu cele care nu consuma deloc sau foarte rar peste.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: peste, sanatate, studiu,
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii