ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

EDUCATIE
16-12-2012, ora 10:03

Ecaterina Andronescu: Romania ofera in acest moment 5.000 de burse studentilor din Republica Moldova

Articol de Madalina Irimia

Romania ofera in acest moment, prin Ministerul Educatiei, 5.000 de burse studentilor din Republica Moldova si alte 1.000 romanilor din celelalte tari vecine, acolo unde exista comunitati romanesti, a declarat sambata ministrul Ecaterina Andronescu, la Forumul Romanilor de Pretutindeni (FRP).

"Poate ca aceste burse ar putea sa fie mai bine structurate, poate ca Romania ar putea sa faca eforturi si mai mari in aceasta directie si cred ca lucrul acesta este posibil, cu atat mai mult cu cat doar apeland la universitatile din Romania, sunt convinsa ca niciuna dintre ele nu ar raspunde negativ la solicitarea de a completa numarul de burse cu cele pe care Ministerul Educatiei le da", a spus Andronescu.

Potrivit ministrului Educatiei, alte 2.000 de burse sunt acordate elevilor de liceu, majoritatea dedicate romanilor din Moldova. "Cei care beneficiaza de aceasta bursa fie ca sunt elevi de liceu, fie ca sunt studenti, drama este ca in marea lor majoritatea nu se mai intorc acasa. Folosesc Romania ca pe o rampa de lansare fie spre Occident, fie intr-o proportie de 70%-80% cei din Republica Moldova raman in Romania", a afirmat Ecaterina Andronescu.

Forumul Romanilor de Pretutindeni este organizat de catre Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni la Bucuresti, in perioada 14-17 decembrie. Reuniunea din acest an are ca tema "Implementarea programelor DRP din perspectiva realitatilor cu care se confrunta comunitatile romanesti".

Forumul reuneste reprezentanti ai comunitatilor romanesti din afara granitelor in dorinta de a consolida relatiile dintre statul roman si romanii de peste hotare, precum si de a constitui un format de dialog institutionalizat intre autoritatile romane si mediul asociativ romanesc.

Forumul va include si o sesiune de formare in managementul proiectelor, cu accent deosebit pe procedurile specifice proiectelor finantate de catre Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni.

Sursa: AGERPRES

Foto: lideruldeopinie.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii