A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714136834.0219.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dr. Mencinicopschi: Iaurtul cu fructe poate da tulburari cardiace
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
10-09-2012, ora 11:43

Dr. Mencinicopschi: Iaurtul cu fructe poate da tulburari cardiace

Articol de Madalina Irimia

Bogat in proteine digerabile, vitamine si minerale, dar sarac in calorii si colesterol, iaurtul este alimentul ideal pentru o dieta sanatoasa. Insa doar cel natural. Potrivit directorului Institutului de Cercetari Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, iaurtul cu fructe nu este recomandat pentru ca, in general, este plin de aditivi si zaharuri si dauneaza organismului.

Toata lumea stie ca lactatele sunt sanatoase si ar trebui sa faca parte din alimentatia noastra zilnica. Cu toate acestea insa, nu toate produsele din aceasta categorie au efect benefic asupra organismului nostru. Iaurtul de exemplu, in special cel cu fructe, fie nu contine fructe adevarate, fie este plin de conservanti si zaharuri, scrie ziarulring.ro.

Prof. dr. Mencinicopschi ne sfatuieste, daca avem pofta de ceva dulce, sa nu alegem direct iaurturile cu fructe, ci sa optam pentru cele naturale combinate cu fructe proaspete. „Cele cu fructe sunt pline de conservanti si au o valoare biologica mai scazuta pentru ca fructele din ele sunt "moarte". In plus, contin si zahar. De asemenea, in compozitia iaurturilor cu fructe se gasesc diverse tipuri de amidon modificat, E 1410, E 1414, E 1420, E 1404. Nici acidifiantul citrat de sodiu (E 331) nu ar trebui sa se regaseasca printre ingredientele iaurturilor cu fructe, mai ales daca ne gandim ca aceste produse sunt frecvent consumate de copii. E 331 modifica echilibrul acido-bazic si duce la aparitia unor simptome, ca spasmele musculare si tulburarile cardiace. De asemenea, impiedica fixarea calciului pe oase”, explica prof. dr. Mencinicopschi.

Sursa: realitatea.net

Foto: zupernews.wordpress.com

     
Tag-uri: iaurt, fructe, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii