A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714088823.0405.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dosarul Alina Bica. Deputatul UDMR Marko Attila este urmarit penal, iar afaceristul Gheorghe Stelian, sub control judiciar
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-11-2014, ora 12:37

Dosarul Alina Bica. Deputatul UDMR Marko Attila este urmarit penal, iar afaceristul Gheorghe Stelian, sub control judiciar

Articol de Madalina Irimia
Deputatul UDMR Marko Attila este urmarit penal pentru abuz in serviciu in dosarul sefei DIICOT Alina Bica. Expertul evaluator Emil Nutiu, acuzat de aceeasi infractiune, a fost retinut, iar omul de afaceri Gheorghe Stelian e cercetat sub control judiciar.

Conform DNA, deputatul Marko Attila a facut parte, la data faptelor cercetate in dosar, din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), care, in 2011, i-au acordat omului de afaceri Gheorghe Stelian despagubiri pentru teren de 13 hectare din Bucuresti supraevaluat, de la 113.954.741 lei (valoarea reala) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemanator situat intr-o zona centrala a Capitalei).

Cel care a intocmit raportul de evaluare, expertul Nutiu Emil de la SC Business Evaluator SRL, a fost retinut, tot sub acuzatia de abuz in serviciu. De abuz in serviciu este acuzat si un alt membru al comisiei, Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar.

Tot sub control judiciar este cercetat, pentru complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, Gheorghe Stelian, care, sustin anchetatorii, ar fi impartit cu alti trei oameni de afaceri cei 61 de milioane de euro - prejudiciul in urma despagubirii platite pentru terenul supraevaluat.

In acest dosar, procurorii DNA i-au retinut, joi noapte, pe sefa DIICOT Alina Bica, pe Lacramioara Alexandru si pe Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, pentru abuz in serviciu, dupa ce Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP din care cei trei au facut parte, a acordat, in 2011, o despagubire pentru un teren supraevaluat din Capitala. CSM a incuviintat, in cazul Alinei Bica, retinerea si arestarea la domiciliu. Persoanele retinute vor fi prezentate, vineri, instantei supreme, cu propunerea de arestare.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii