ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
15-11-2016, ora 14:09

Donald Trump renunta la salariul de presedinte pe toata durata mandatului

Articol de Madalina Irimia
Donald Trump, presedintele ales al Statelor Unite, a declarat ca va renunta la salariul prezidential pe perioada mandatului sau, adaugand ca nici nu cunoaste suma pe care ar putea-o primi, informeaza Huffington Post.

”Nici macar nu stiu despre ce suma este vorba. Stii care este salariul unui presedinte?”, a intrebat-o Donald Trump pe jurnalista care il intervieva, Leslie Stahl.

Salariul unui presedinte american este de 400.000 de dolari.

”Nu voi primi salariul”, a adaugat Trump chiar si dupa ce a aflat suma salariala in cauza.

Trump ar putea deveni cel de-al treile presedinte al SUA care nu va accepta salariul. Herbert Hoover si John F. Kennedy si-au donat de asemenea salariile pentru a sustine activitati caritabile.

Presedintele ales al Statelor Unite a declarat pe durata campaniei electorale ca nu va primi salariul prezidential ”pentru ca acesta nu inseamna mare lucru pentru el”.

Pe parcursul interviului ”60 de minute”, efectuat de postul american CBS, Donald Trump a solicitat sustinatorilor sai sa inceteze atacurile rasiste si bigote care au crescut dupa incheierea campaniei electorale. Acesta a adaugat ca femeile vor trebui sa calatoreasca in alte state pentru a putea avorta, in cazul in care judecatorii pe care-i va numi cu "inclinatii conservatoare" la Curtea Suprema, se vor opune dreptului la avort, precum si ca va deporta aproximativ 2-3 milioane de imigrantii ilegali care locuiesc in SUA.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii