A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713411879.9082.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Doi medici avertizeaza: Folosirea smartphone-ului in intuneric poate provoca orbire partiala
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-06-2016, ora 10:02

Doi medici avertizeaza: Folosirea smartphone-ului in intuneric poate provoca orbire partiala

Articol de Madalina Irimia
Folosirea smartphone-ului in intuneric poate avea efecte imediate asupra vederii, avertizeaza doi medici, dupa ce doua femei au orbit partial.

Se pare ca solutia, pentru a evita o afectiune, este sa privesti ecranul terminalului cu ambii ochi deschisi, scrie Go4it.

Doi medici au detaliat, in New England Journal of Medicine, doua cazuri in care femei, cu varste de 22 si 45 de ani, au trecut prin episoade de orbire partiala la un ochi, care au durat pana la 15 minute.

Pacientele au fost examinate in detaliu, dar doctorii nu au putut spune, intr-o prima faza, ce nu este in regula cu ele. Asta pana cand un medic le-a intrebat pe cele doua femei ce s-a intamplat inainte ca primul episod de acest gen sa apara.

Ambele paciente au spus ca se uitau la smartphone cu un singur ochi deschis, in intuneric, in timp ce stateau pe o parte in pat. Cimpul vizual al unuia dintre ochi era obstructionat de perna. Astfel, unul dintre ochi s-a adaptat la lumina, iar celalalt la intuneric, a explicat Dr. Gordon Plant de la Moorfield Eye Hospital din Londra.

Imediat dupa ce au inchis telefonul, femeile nu au mai putut vedea cu ochiul tinut deschis. Din fericire, aceasta pierdere temporara a vederii la un ochi nu a avut efecte secundare pe termen mediu si lung asupra vederii celor doua paciente. Astfel, Plant le recomanda utilizatorilor de smartphone sa priveasca ecranul, atunci cand se afla intr-un spatiu intunecat, cu ambii ochi.

Totusi, Dr. Rahul Khurana de la American Academy of Ophthalmology, spune ca aceste doua cazuri sunt „fascinante”, dar nu sunt suficiente pentru a demonstra ca acest obicei poate cauza o problema in cazul multor oameni.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii