ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-04-2015, ora 10:06

Doi liceeni au creat o aplicatie care te ajuta sa gasesti cel mai mai mic pret. Cum functioneaza

Articol de Cristian Amariei
Doi liceeni din Galati au creat o aplicatie care te ajuta sa gasesti cel mai mai mic pret pentru un produs pe care ti-l doresti, intr-un magazin apropiat de tine.

Aplicatia este in probe si ar putea fi extinsa la nivel national, daca tinerii vor gasi parteneri care sa-i ajute financiar.

Cu doar cateva zile inainte de Paste, Facultatea de Economia si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati a organizat un concurs denumit SMART INFO. Printre cele 26 de echipe participante se numara si echipa Eduard Dimitriu-Mihai Darie, de la Liceul Teoretic „Dunarea„ din Galati care a uimit juriul cu o aplicatie de comert electronic cu localizare prin GPS care iti permite sa gasesti cel mai apropiat magazin cu pretul cel mai mic pentru produsul dorit, potrivit Adevarul.ro.

Aplicatia se numeste „BE Smart” si nu este activa deocamdata pentru ca tinerii inca lucreaza la baza de date.

Aplicatia are la baza trei programe, doua in Windows, una pe Android. intr-un program magazinele mari, dar in special cele de cartier, mai mici si mai greu de gasit, se pot loga si pot introduce in niste rubrici presetate preturi pentru o gama extrem de larga de produse. Apasa pe un buton si totul se duce in al doilea program Windows care gazduieste toata aceasta baza de date. in fine, al treilea program este in Android, si este gratuit la indemana utilizatorului. Acesta instaleaza aplicatia si poate cauta oricand pretul cel mai mic al unui produs. Singurul lucru pe care el trebuie sa-l faca este sa aleaga produsul”, ne spune Mihai Darie, unul dintre „dezvoltatorii” aplicatiei.

In momentul in care aplicatia arata magazinul care are cel mai mic pret la un produs cerut de utilizator, ii deschide acestuia si o harta pentru a-i arata cu precizie unde este acesta amplasat.

Sursa: realitatea,net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii