A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713512470.105.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Directorul medical al Spitalului Judetean Vaslui a demisionat in urma arestarii a doi ginecologi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-03-2015, ora 09:53

Directorul medical al Spitalului Judetean Vaslui a demisionat in urma arestarii a doi ginecologi

Articol de Madalina Irimia
Directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, Lelia Croitoru, a demisionat din functie, luni, in urma scandalului iscat in unitatea medicala odata cu arestarea preventiva, in luna februarie, a doi medici ginecologi, acuzati de fapte de coruptie si fals in documente.

Ancheta declansata de Directia Generala Anticoruptie la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, in urma careia doi medici ginecologi au fost arestati preventiv si un al treilea este cercetat sub control judiciar, a dus la demisia "de onoare” a directorului medical al unitatii, Lelia Croitoru, transmite corespondentul Mediafax.

Decizia renuntarii la functia de conducere a fost luata luni, in cadrul Raportului de Garda al medicilor din cadrul SJU Vaslui, la care a participat si conducerea Consiliului Judetean Vaslui, in administrarea careia se afla unitatea medicala.

"In urma controalelor efectuate si a practicilor descoperite in spital, demisia mi se pare un gest de onoare. Las locul unui coleg mai tanar care poate va reusi sa gestioneze mai bine situatia decât am facut-o eu. in niciun caz nu este vorba despre solidaritate cu medicii acuzati”, a precizat directorul medical demisionar al SJU Vaslui, Lelia Croitoriu.

Managerul unitatii medicale vasluiene, Ana Rinder, a confirmat demisia directorului medical, refuzand insa sa comenteze decizia luata de medicul Lelia Croitoru.

"Demisia este un act unilateral, motivul fiind unul personal. Am luat la cunostinta despre decizia doamnei doctor Croitoru, care se va afla intr-o perioada de preaviz pentru urmatoarele 30 de zile, conform legii, având in vedere ca detine o functie de conducere”, a declarat, luni, managerul SAJ Vaslui, Ana Rinder.

Medicii Simona Botez si Doina Andrei au fost arestati preventiv, in 18 februarie, de Curtea de Apel Iasi, pentru luare de mita si fals, dupa ce, cu o saptamâna inainte, Tribunalul Vaslui dispusese masura controlului judiciar fata de cei doi medici.

Decizia Curtii de Apel Iasi este definitiva.

Procurorii Parchetului Tribunalului Vaslui au dispus, in 9 februarie, retinerea pentru 24 de ore a medicilor Simona Botez si Doina Andrei pentru luare de mita si fals, in urma unor descinderi ale ofiterilor Directiei Generale Anticoruptie (DGA) la SJU Vaslui. Simona Botez a fost prinsa in flagrant de catre procurorii anticoruptie dupa ce a primit 1.500 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a face o intrerupere de sarcina.

Totodata, anchetatorii au dispus masura controlului judiciar pentru un al treilea medic ginecolog, Adrian Tanasescu, precum si pentru doua asistente de la Sectiei de Obstetrica-Ginecologie a SJU Vaslui.

Potrivit reprezentantilor DGA, flagrantul a fost organizat la SJU Vaslui in urma unui denunt formulat de un vasluian in septembrie 2014, dupa ce medicul Simona Botez ar fi pretins in 2 februarie 1.500 de lei pentru o intrerupere de sarcina.

Concomitent cu organizarea flagrantului in care medicul a primit suma de 1.500 de lei, ofiterii DGA au facut si o opt perchezitii la institutii publice si la locuintele unor suspecti pentru gasirea de probe necesare la dosarul de coruptie deschis in acest caz.

"Din probatoriul administrat in cauza pâna la acest moment, rezulta suspiciunea rezonabila privind savârsirea de infractiuni de coruptie si fals, de catre cadre medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui. in virtutea faptului ca detin o anumita autoritate conferita de pregatirea de specialitate si utilizând resursele SJU Vaslui, cadrele medicale in cauza au creat o practica in sensul pretinderii si primirii de bani de la pacienti in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale", se arata intr-un comunicat publicat in 9 februarie de DGA.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii