A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714071908.7652.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Diferentele culturale de la JO de la Rio. Ce au observat spectatorii la un meci de volei feminin pe plaja
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SPORT
09-08-2016, ora 09:01

Diferentele culturale de la JO de la Rio. Ce au observat spectatorii la un meci de volei feminin pe plaja

Articol de Madalina Irimia
Jocurile Olimpice sunt pe langa o competitie sportiva de amploare si locul de intalnire a sute de culturi, iar diferentele dintre acestea au putut fi cel mai bine remarcate la un meci de volei feminin pe plaja, disputat duminica.

Partida dintre echipa Germaniei si cea a Egiptului a aratat cat de mult difera culturile Islamica si Occidentala in ceea ce priveste vestimentatia purtata pe teren. Impatimitii voleiului pe plaja sunt obisnuiti sa le vada pe jucatoare in costume de baie minuscule, iar pe baieti in sorturi si maiouri, relateaza Daily Mail.

La meciul de duminica de la Olimpiada de la Rio, jucatoarele Egiptului au facut exceptie de la aceasta regula si au purtat colanti care sa le acopere gleznele, tricouri cu maneca lunga si hijaburi pe cap (acoperamantul specific femeilor musulmane). Prin contrast, nemtoaicele au intrat pe teren imbracate in bikiniuri si singurele moduri de a se acoperi au fost ochelarii de soare si benzi kinesiologice, menite sa reduca leziunile musculare.

Cu toate ca Federatia Internationala de Volei avea reguli foarte stricte in ceea ce priveste marimea echipamentelor, acestea au devenit mult mai relaxate pentru olimpiada din 2012 de la Londra. Un purtator de cuvant al federatiei a declarat ca aceasta decizie a fost luata pentru a le permite mai multor popoare sa participe la Olimpiada. Astfel, anul acesta 169 de state au participat la calificarile pentru Jocurile Olimpice, spre deosebire de acum patru ani cand s-au inscris 143 de echipe nationale.

"In ultimii 10 ani am purtat hijab-ul. Nu ma impiedica sa fac lucrurile care imi plac, iar voleiul pe plaja este unul dintre ele. Sunt mandra ca am putut sa reprezint Egiptul in acest carnaval la care participa atat de multe natiuni." a declarat o jucatoare.
Egiptul a pierdut partida in fata Germaniei, dupa aproape 40 de minute de meci.

Sursa: as
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii