ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-07-2015, ora 08:53

Dieta de supermarket: slabeste usor cu ce ai in frigider

Articol de Madalina Irimia
Dieta cu varza, dieta cu fructe si legume, dieta Dukan, Paleo, Dash, diete, diete, diete... kilograme? Tot aici!

Daca ai incercat totul, de la dietele vegane la cele bazate pe proteine din carne, ce ai zice de o dieta mai... comuna?

Dieta de supermarket, pune accentul pe alimente hranitoare care se gasesc in orice supermarket si include trei categorii de meniu: 1200 de calorii („Tabara militara”), 1500 de calorii („Continua sa slabesti) si 1800 de calorii („intretinerea siluetei suple”).

Cum functioneaza?

Rationamentul programului consta in combinarea unui aport redus de calorii, ca urmare a unei diete controlate, cu un consum sporit de energie, datorat exercitiilor fizice regulate.

Sunt interzise alimentele bogate in grasimi sau zahar, caloriile „goale”, precum si bauturile indulcite foarte mult, in vreme ce se incurajeaza consumul legumelor si fructelor bogate in fibre si sarace in calorii, sub forma de „recompense alimentare”.

Primele doua saptamani ale meniului de 1.200 de calorii reprezinta un inceput in forta in directia pierderii in greutate. Etapele a doua si a treia ale acestui program bogat in fibre si sarac in calorii, grasimi si zahar ii faciliteaza persoanei care urmeaza aceasta dieta adoptarea unor obiceiuri alimentare si a unor activitati fizice adecvate, in functie de sex si greutate, in vederea obiectivului dorit fara senzatia chinuitoare de foame.

Argumente Pro si Contra

Abordare practica, stiintifica si directa a pierderii in greutate, Dieta de supermarket ofera indrumari realiste care sa te ajuta sa adopti un stil de viata sanatos si nu este doar o moda trecatoare.

Listele de schimb introduse pentru a regulariza atat marimea portiilor, cat si numarul de calorii includ mese care nu necesita mult timp de pregatire (5-20 de minute), dar ofera varietate si un echilibru al substantelor nutritive.

Programul reprezinta dovada faptului ca poti umple camara cu alimente hranitoare si poti pregati o masa care sa fie pe placul intregii familii. Ca un minus, totusi, este nevoie de rabdare si perseverenta, fiindca rezultatele nu sunt imediate.

Toate alimentele acestei diete se gasesc in orice magazin alimentar, meniurile nu sunt costisitoare si se pot pregati cu usurinta, acasa.

Este potrivita pentru tine?

Dieta de supermarket li se va parea atragatoare persoanelor care doresc o abordare echilibrata a efortului de mentinere a unei greutati sanatoase. si copiii pot urma acest regim, cu conditia ca mancarurile si portiile sa fie potrivite pentru varsta lor.

Exemplu de meniu pentru trei zile:

Ziua 1

Mic dejun: cereale fierbinti, lapte, fructe, nuci, cafea sau ceai
Pranz: supa de rosii, salata de ton si fasole alba, apa
Cina: friptura la gratar, cartof copt, legume, salata asortata, iaurt, apa
Gustare: lapte degresat cu ciocolata, o prajitura uscata
Ziua 2

Mic dejun: vafa cu fructe, lapte, cafea sau ceai
Pranz: supa de ciuperci, salata Waldorf si carne de curcan, apa
Cina: filet mignon, rosii coapte, piure de cartofi, pastai de mazare, salata de spanac cu capsuni
Gustare: biscuiti din faina de grau integrala cu somon afumat
Ziua 3

Mic dejun: bautura-crema de piersici, paine prajita, cafea sau ceai
Pranz: supa de linte, salata cu fructe, paine prajita, cafea
Cina: somon fript (cu glazura de miere si lamai verzi), paine cu usturoi, broccoli, fasole verde, salata asortata cu nuci

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: dieta, meniu, slabit
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii