A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713563943.2992.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dieselgate: Coreea de Sud a amendat Volkswagen cu o suma record
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-12-2016, ora 10:55

Dieselgate: Coreea de Sud a amendat Volkswagen cu o suma record

Articol de Madalina Irimia
Comisia pentru comert echitabil din Coreea de Sud (FTC) a amendat cu o suma record subsidiara locala a Volkswagen AG pentru reclame false privind emisiile vehiculelor, iar cinci fosti si actuali directori ai companiei vor fi anchetati, transmit Deutsche Welle si Reuters.

Subsidiara VW din Coreea de Sud a primit o amenda de aproape 37,3 miliarde de woni (29,7 milioane de euro; 32 milioane de dolari) deoarece "Audi Volkswagen Korea (AVK) a conceput reclame false, sustinand ca masinile indeplinesc cerintele privind emisiile si au cheltuielile de deplasare mai bune", se arata in comunicatul FTC.

In reclamele prezentate in Coreea de Sud, Volkswagen sustine ca masinile sale indeplinesc standardele europene privind emisiile, iar vehiculele diesel sunt prietenoase cu mediul. Este cea mai mare amenda impusa vreodata de FTC pentru reclame false.

De asemenea, institutia a anuntat ca procurorii verifica sediile VW si activitatea subsidiarei sud-coreene si investigheaza cinci fosti si actuali directori ai companiei.

Audi Volkswagen Korea a precizat ca nu a primit nicio notificare privind decizia FTC.

In august, Coreea de Sud a suspendat vanzarea majoritatii modelelor Volkswagen AG, suspectate ca ar fi obtinut aprobare pe piata interna pe baza unor documente falsificate. Guvernul a revocat certificarea a 80 de variante de modele VW, Audi si Bentley si a amendat Volkswagen cu 17,8 miliarde de woni (16,06 milioane de dolari) pentru ca ar fi falsificat documentele la testele privind nivelul emisiilor.

In total, 209.000 de vehicule VW nu mai sunt certificate pe piata din Coreea de Sud, aproximativ 68% din vehiculele vandute de grupul german din 2007, a anuntat Ministerul Mediului.

Guvernul de la Seul a lansat o investigatie, dupa ce VW a recunoscut ca a falsificat rezultatele testelor de emisii poluante in SUA, astfel incat masinile cu motoare diesel apareau cu emisii mai scazute de oxid de azot, substanta care provoaca boli respiratorii si afecteaza mediul.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Sursa: capital.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii