A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713556011.7284.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Detoxifierea - ce mancam, ce evitam?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-12-2016, ora 09:01

Detoxifierea - ce mancam, ce evitam?

Articol de Madalina Irimia
Primul pas spre detoxifierea corpului este, evident, reducerea incarcaturii toxice. Unele alimente sunt aproape in intregime generatoare de toxine, in timp ce altele sunt puternic detoxifiante. In orice caz, majoritatea alimentelor contin atat factori benefici cat si factori daunatori.

De aceea, ne-am propus sa iti dezvaluim in randurile de mai jos care sunt alimentele pe care ar trebui sa le consumi intr-o cura de detoxifiere si care sunt cele pe care trebuie cu orice pret sa le eviti.

Cele mai bune alimente detoxifiante

Fructele - cam toate fructele favorizeaza detoxifierea, dar printre cele mai benefice se numara: caisele proaspete, fructele de padure, pepenele galben, citricele, kiwi, papaya, piersicile, mango, pepenele verde si strugurii negri. Nu exagera cu bananele: numai una pe zi. Cel mai bine este cain perioada de detoxifiere sa eviti consumul de fructe uscate.

Legumele - toate sunt grozave, insa urmatoarele fac minuni: anghinare, ardei gras, sfecla, broccoli, varza rosie, morcovi, conopida, castraveti, dovleac, spanac, rosii. De evitat in randul legumelor sunt cartofii albi si avocado.

Si germenii de fasole si semintele sunt recomandate in timpul curei de detoxifiere. incearca lucerna, nautul, lintea sau semintele incoltite de floarea-soarelui (le gasesti la majoritatea magazinelor naturiste sau chiar la supermarket).

Alte alimente care detoxifiaza

Pe langa faptul ca-ti fac bine, urmatoarele alimente contin niveluri scazute de toxine, insa nu ar trebui sa formeze mai mult de o treime din dieta ta pe perioada detoxifierii.

Cereale - alege orez brun, porumb, mei, quinoa.
Peste - somon, macrou, sardele si ton.
Carne - pui organic fara piele, curcan si vanat.
Uleiuri - foloseste ulei de masline extravirgin si ulei din seminte presat la rece pentru dressing-ul salatelor.
Nuci si seminte - consuma o mana mare de nuci si seminte crude nesarate in fiecare zi. Le poti chiar macina si presara peste o salata de fructe, adaugand un plus de savoare. Include migdale, nuci braziliene, alune, nuci pecan, seminte de dovleac, seminte de floarea-soarelui, seminte de susan si seminte de in.
Bauturi detoxifiante

Nu cred ca este cazul sa subliniem, insa reamintim ca pe perioada unei cure de detoxifiere este total contraindicat consumul de alcool, deoarece acesta reprezinta o toxina majora pentru corp. Acelasi lucru este valabil pentru orice sursa de metilxantine, o familie de substante chimice din care fac parte cafeina, taninul, teobromina si teofilina. Asta insemana, doamnelor, fara ciocolata, cafea, ceai de menta.

Mai jos va oferim alternativele:

Sucul de fructe - ideal este cel preparat proaspat si diluat intotdeauna cu o cantitate egala de apa (socata este o bautura excelenta pentru astfel de cure detox).

Ceaiurile de plante - exista o varietate uriasi din care sa alegi; gusta mai multe, pana il gasesti pe cel care iti place cel mai mult (mai putin cel de menta).

Ceaiul rooibos - nu contine cafeina si are un gust foarte asemanator cu cel al ceaiului "normal".

Cafeaua de papadie - poate fi bauta ca inlocuitor al cafelei cat timp urmezi regimul de detoxifiere. Dupa incheierea curei, iti recomandam si cafeaua din orz.

Insa regina bauturilor detoxifiante ramane apa cea de toate zilele. Bea in fiecare zi minimum 2 litri de apa plata. Acest lichid va contribui extrem de eficient la diluarea toxinelor in timpul eliminarii lor.

Alimente de evitat in timpul detoxifierii

Cu toate ca, in mod normal, sunt acceptate in cantitati moderate, in timpul regimuli de detoxifiere ar fi bine sa eviti urmatoarele alimente deoarece sunt greu de digerat si sunt usor iritante pentru intestin.

Cerealele care contin gluten - orzul, ovazul, secara si graul.
Carnea si produsele lactate - branza, lapte, smantana, iaurt, oua, carnea de porc, vita etc.

De asemenea, evita pe cat posibil ardeii iuti (contraindicati celor care sufera de gastrita, dar si celor aflati la detoxifiere, deoarece ingreuneaza digestia), alimentele prajite, semipreparatele, mezelurile, dulciurile si produsele de patiserie, precum si administrarea de medicamente de care nu ai cu adevarat nevoie (majoritatea contin substante nocive care necesita detoxifiere).

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii