A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714170722.3462.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Detalii despre profesorii spagari de la UMF Iasi. Cum luau examenele viitorii medici ai Romaniei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-03-2015, ora 09:55

Detalii despre profesorii spagari de la UMF Iasi. Cum luau examenele viitorii medici ai Romaniei

Articol de Madalina Irimia
Fostul manager al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi Carmen Dorobat si sotul acesteia, profesori la UMF Iasi, au fost trimisi in judecata, fiind acuzati ca ar fi primit 12.400 de euro mita de la 124 de studenti de la Facultatea de Medicina Dentara, pentru a-i promova la examene.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, in lunile iunie - iulie 2014, Carmen Dorobat ar fi primit, in mod direct, suma de 5.700 de euro de la 57 de studenti din anul II de la Facultatea de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Iasi.

"Aceasta suma a fost remisa inculpatei in mod direct de catre studenti sau prin intermediul unora dintre ei (in numele lor), pentru a-i promova pe acestia la probele practica si teoretica ale examenului respectiv si a le acorda note de promovare de 8 si 9, in absenta unei evaluari obiective a tezelor de examinare si a acordarii calificativelor pe baza evaluarii obiective", se arata in comunicatul DNA.

La randul sau, Gheorghe Dorobat, in calitate de sef al Catedrei de anestezie generala de la UMF Iasi si sef al sectiei ATI de la Spitalul de Neurochirurgie "Nicolae Oblu" din Iasi, ar fi primit, in perioada 6 ianuarie -30 ianuarie, suma de 6.700 de euro de la 67 de studenti de anul III de la Facultatea de Medicina Dentara. Banii erau primiti prin intermediul sotiei sale, Carmen Dorobat.

"Acesti bani au fost pretinsi si primiti de catre inculpat pentru a-i promova pe acestia la probele practica si teoretica ale examenului de la materia Anestezie Generala si a le acorda note de promovare de 8 si 9 fara a tine seama de calificativele acordate pe baza evaluarii obiective. Suma de bani a fost remisa inculpatei Dorobat Carmen, in mod direct, de catre studenti sau prin intermediul unora dintre ei (in numele lor), la cabinetul de lucru al inculpatei aflat la parterul pavilionului 3 din incinta Spitalului de Boli Infectioase «Sfanta Parascheva» Iasi. in aceeasi perioada, inculpatul Dorobat Gheorghe a completat si asumat prin semnatura date nereale in carnetele a sase studenti, in sensul ca a mentionat nota obtinuta de fiecare dintre acestia la materia Anestezie Generala.Sedare (media finala), desi, pe de o parte, sus-numitii nu sustinusera proba teoretica, iar pe de alta parte, din evaluarea facuta de catre inculpat a tezelor olografe a rezultat ca persoanele examinate obtinusera in realitate note mult mai mici", se mai arata in comunicatul DNA.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii