ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-12-2014, ora 11:52

Decizie-SOC anuntata de Dalai Lama

Articol de Madalina Irimia
Dalai Lama a dezvaluit ca titlul s-ar putea sa moara o data cu el si ca tibetanii trebuie sa decida daca cineva il va urma, conform time.com.

Actualul lider, in varsta de 79 de ani, a acordat un interviu pentru BBC in care a explicat ca e mai bine ca tibetanii sa renunte la aceasta traditie.

"Nu exista nici o garantie ca urmatorul sau urmatoarea Dalai Lama nu va fi un lider prost, care se va face de ras. Asta ar fi foarte trist. Mai bine decat sa avem o asemenea situatie, o traditie veche de secole ar trebui sa se incheie cu un Dalai Lama popular", a spus el, potrivit time.com.

Cel de-al 14-lea Dalai Lama, pe numele real Tenzin Gyatso, detine tilul de la varsta de 15 ani si e cel mai longeviv lider spiritual tibetan. Conform traditiei, fiecare Dalai Lama se reincarneaza in trupul unui bebelus de sex masculin, care este identificat de preotii budisti din Tibet.

Castigator al Premiului Nobel pentru Pace, actualul Dalai Lama se afla in exil in India, de cand a pornit o revolta in Tibet, in 1959. Acum, el sustine ca regiunea Tibetului ar trebui sa aiba autonomie, asa cum au stabilit autoritatile chineze in 1965, dar sa nu fie independenta.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: dalai lama, decizie, tibet
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii