A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714076620.6581.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De la 1 martie, acest anunt trebuie afisat in toate magazinele din Romania. Ce trebuie sa stie toti clientii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-02-2015, ora 09:14

De la 1 martie, acest anunt trebuie afisat in toate magazinele din Romania. Ce trebuie sa stie toti clientii

Articol de Cristian Amariei
Incepand cu 1 martie, operatorii economici care au obligatia sa foloseasca aparate de marcat electronice fiscale vor fi nevoiti si sa afiseze, la vedere, un anunt de atentionare a clientilor. Acest anunt face referire la posibilitatea de a nu plati un bun sau un serviciu daca respectivul comerciant refuza sa dea bon fiscal. Modelul si continutul afisului au fost publicate la finele saptamanii de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Operatorii economici vor fi nevoiti sa puna la vedere afisul de mai jos, incepand cu 1 martie. Acesta ii atentioneaza pe clienti ca pot refuza sa plateasca pentru un bun sau un serviciu in cazul in care comerciantul refuza sa dea bon fiscal.

"Incepand cu data de 1 martie 2015, operatorii economici care au obligatia, potrivit legii, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, afiseaza anuntul
prevazut la art.1 la locul de amplasare a aparatelor de marcat electronice fiscale, in asa fel incat sa fie vizibil clientilor", se arata in proiectul de ordin publicat de Finante.

In cazul restaurantelor, afisul trebuie pus pe prima pagina a meniului, se mai precizeaza in documentul citat.

"Operatorii economici care desfasoara activitati comerciale in unitati de tip restaurant, bar, discoteca, club, si altele asemenea, asigura informarea clientilor si prin tiparirea anuntului de atentionare pe prima pagina a meniurilor pe care le pun la dispozitia acestora, ori prin alte mijloace, astfel incat, la fiecare masa destinata clientilor, acestia sa aiba permanent posibilitatea de a citi anuntul de atentionare", se prevede in proiect.
Propunerea refuzarii platii in cazul in care operatorul economic nu emite bon fiscal a aparut odata cu introducerea Loteriei bonurilor fiscale. Aceasta va consta in extrageri lunare sau ocazionale a bonurilor primite de cumparatori si cu posibilitatea ca, din martie, un client sa aiba dreptul sa nu achite produsul selectat sau consumat daca nu a primit bon fiscal de la comerciant.

"Ordonanta prevede ca, incepand cu 1 martie, in cazul refuzului agentului economic de a emite si inmana bon fiscal, cumparatorul sa poata sa nu achite bunul dobandit sau serviciul prestat, avand in vedere ca o tranzactie nefiscalizata nu reprezinta altceva decat o incalcare a legii. Asadar, cumparatorul poate pastra bunul fara sa il mai plateasca in cazul unui refuz al agentului economic de a emite bon fiscal", au precizat Finantele.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii