A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714073981.0324.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce sunt mai avantajati barbatii care au simtul umorului?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-04-2014, ora 06:05

De ce sunt mai avantajati barbatii care au simtul umorului?

Articol de Cristian Amariei

Femeile prefera sa isi aleaga parteneri amuzanti care sa le faca sa rada, iar acest lucru este dictat de evolutie, spun oamenii de stiinta. Mai exact, specialistii au au descoperit ca atunci cand femeile sunt expuse la umor, regiunile din creier asociate cu recompensa devin mai active.

Constatarile sustin ideea potrivit careia femeile au evoluat pentru a aprecia umorul, in timp ce barbatii au evoluat pentru a-l produce. Potrivit acestei idei, femeile considera ca aceste capacitati ale barbatilor sunt sau nu parteneri potriviti din punct de vedere genetic.

Noul studiu realizat de oamenii de stiinta de la Stanford University School of Medicine a fost realizat pe un esantion de 22 de tineri, baieti si fete cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani. Participantilor le-au fost scanati creierii in timp ce urmareau clipuri video amuzante.

Pentru a se putea face comparatii, creierii copiilor au fost scanati si atunci cand subiectii erau expusi la clipuri „pozitive”, in care erau expusi oameni care dansau, sau la clipuri neutre in care erau prezentate imagini din natura si copii mergand pe bicicleta.

La final, participantii au fost intrebati cat de multe le-a placut fiecare clip video si cat de amuzant li s-a parut.

In timpul clipurilor amuzante, s-a observat ca la nivelul creierilor fetelor s-a inregistrat o mai mare activitate, in regiuni precum mezencefalul sau amigdala.

Prin urmare, rezultatele studiului indica faptul ca fetele experimenteaza mai multe sentimente pozitive, comparativ cu baietii. „Informatiile noastre indica pentru prima data ca diferentele de sex in ceea ce priveste capacitatea de a aprecia umorul se observa inca din copilarie”, au explicat autorii studiului.

Ei au mai adaugat si ca aceste constatari sugereaza ca abilitatea de a alege un partener ca raspuns la umor este mai eficienta in randul femeilor, „deoarece creierul feminin si mai ales circuitele de recompensare sunt mai bine sunt mai bine pregatite din punct de vedere evolutiv pentru a raspunde in mod corespunzator”.

Sursa: Business Insider

Foto: gizmodo.co.uk

     
Tag-uri: avantaj, barbati, umor
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii