A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713578955.4466.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce oamenii in varsta sunt mai fericiti decat tinerii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-08-2016, ora 14:11

De ce oamenii in varsta sunt mai fericiti decat tinerii

Articol de Cristian Amariei
Un studiu publicat in "Journal of Clinical Psychiatry" scoate la iveala date surprinzatoare: cei in varsta sunt mai fericiti decat tinerii. In ciuda efectelor provocate de inaintarea in varsta, fecirirea inclina decisiv balanta in dreptul celor trecuti de prima tinerete, scrie The Independent.

Un studiu publicat in "Journal of Clinical Psychiatry", de-a lungul caruia cercetatorii au analizat raspunsurile date de 1.546 de persoane, cu varste cuprinse intre 21 si 99 de ani, din San Diego, arata ca cei in varsta sunt mai fericiti decat cei abia trecuti de varsta majoratului. Interviurile, realizate prin telefon, au implicat intrebari vizand sanatatea fizica, cognitiva si mentala a repondentilor, mai exact: "cat de fericiti sunt", "cat de multumiti sunt de stilul de viata dus", "cat de stresati se considera".

"Multi cred ca tineretea asigura fericirea si ca batranetea nu aduce decat sentimente negative", afirma autorul studiului, medicul Dilip Jeste.

Fericirea si starea de bine sunt considerate a evolua in functie de inaintarea in varsta, coborand dramatic pe masura ce anii trec. insa studiul vine sa combata aceasta teorie. Din punct de vedere fizic, persoanele mai in varsta sunt afectate in mod vizibil de trecerea anilor prin comparatie cu persoanele tinere, insa la capitolul sanatate mentala, avantajele sunt de partea lor. De cealalta parte, persoanele in varsta de 20 si 30 de ani au declarat ca au experimentat niveluri mult mai ridicate ale depresiei, anxietatii si stresului fata de cele ale fericirii. Astfel, reiese ca persoanele mai in varsta sunt mai fericite.

Intervine intrebarea: de ce le este greu tinerilor sa fie fericiti? Dupa nelinistile adolescentei, adevaratele probleme incep sa apara in materie de finante, educatie, dar si in ceea ce priveste viata personala si cariera.

"Este o presiune constanta din partea celor de aceeasi varsta. Exista tendinta permanenta de a te compara cu cei de langa tine si astfel apar frustrarile si nemultumirile", mai puncteaza Jeste.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: batrani, fericire, tineri
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  04.06.2017 06:20

wh0cd747215 Levitra 20 Mg buy baclofen

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii