ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-06-2014, ora 07:09

De ce nu slabesti chiar daca mananci sanatos. 10 greseli de alimentatie pe care nu trebuie sa le mai faci

Articol de Madalina Irimia

Alimentatia sanatoasa este un prim pas pe care trebuie sa-l faci daca vrei sa scapi de kilogramele in plus. De multe ori insa, se intampla sa nu tii cont de niste reguli simple de nutritie, iar efectele nedorite sa te impiedice sa slabesti, in ciuda eforturilor depuse.

1. Mananci prea mult

Nuci, avocado, migdale, fructe – toate sunt sanatoase si bune pentru dieta, insa daca le mananci in exces te impiedica sa scapi de kilogramele in plus. Desi sunt recomandate de nutritionisti pentru grasimile bune continute, aceste alimente au si foarte multe calorii, asa ca trebuie consumate cu grija.

2. Sari pentru micul dejun

Daca sari peste masa de dimineata, ai impresia ca faci un lucru bun si iti salvezi corpul de niste calorii in plus. Insa studiile au dovedit in repetate randuri ca micul dejun este un aliat de nadejde in dieta – accelereaza metabolismul, te impiedica sa rontai peste zi si te ajuta sa fii mai activ deoarece te umple de energie.

3. Nu-ti controlezi portiile de mancare

Pe langa ce pui in farfurie, este foarte important si cat pui. Stii foarte bine ca acesta este motivul pentru care frantuzoaicele nu se ingrasa – mananca orice, dar in cantitati mici. Incearca sa-ti obisnuiesti corpul cu portii mai mici.

4. Mananci in picioare

Asta inseamna, automat, ca mananci foarte repede si nici macar nu mesteci corect mancarea. Foarte gresit, avertizeaza nutritionistii. Trebuie sa-ti rezervi mai mult timp pentru masa si sa o servesti fara graba.

Integral pe foodstory.ro

Foto: clicksanatate.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
mona,  27.06.2014 09:29

Micul dejun este intr-adevar foarte important. Pentru un mic dejun nutritiv, care pastreaza senzatia de satietate pentru mult timp alege alimente bogate in proteina - oua fierte, ompleta cu legume, gratar de pui sau carne fiarta, branza cu rosii. Din experienta mea, daca consum cereale sau fructe la micul dejun, desi sunt foarte sanatoase, in 2 ore apare senzatia de foame.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii