A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714109886.248.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce e extrem de periculos sa speli pe jos cu clor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-05-2016, ora 15:10

De ce e extrem de periculos sa speli pe jos cu clor

Articol de Cristian Amariei
Utilizat de zeci de ani, clorul – mai precis, hipocloritul de sodiu – este de fapt extre de periculos pentru sanatate si pentru mediu. Peste 40 % din accidentele domestice cauzate de utilizarea produselor de curatare sunt provocate de clor.

Ce este clorul

Denumirea stiintifica a clorului este hipocloritul de sodiu. Timp de zeci de ani, a fost considerat drept dezinfectantul numarul unui, fiind folosit pentru a spala podelele din spitale sau din case. Si-a castigat renumele de dezinfectant acum doua secole, cand era folosit in spitalele de tuberculosi.

Ce actiuni are clorul

Clorul omoara bacteriile, si bune, si rele, si duce la albirea rufelor. Dar, daca dezinfecteaza si decoloreaza, nu curata, pentru ca nu contine niciun agent cu rol tensioactiv.

Care sunt pericolele clorului

Este suficient sa te uiti pe eticheta ca sa afli ca hipocloritul de sodiu este un produs toxic si coroziv, care provoaca arsuri ale pielii si ale carui emanatii gazoase dau dureri de cap si ameteli. Lezeaza nu numai pielea, ci si mucoasele cailor respiratorii, precum si ochii.

Duce la degajarea gazelor toxice

Asociat cu alte produse, hipocloritul de sodiu este chiar si mai periculos. Amestecat cu otet alb, hipocloritul duce la emanatii de gaze extrem de toxice, iritante pentru ochi si pentru caile respiratorii. Hipocloritul asociat cu orice tip de acid duce la degajarea gazelor toxice – de aceea nu se toarna clor in vasul de toaleta. Asociat cu urina in vasul de toaleta, clorul are efect nefast.

Cei mai afectati sunt copiii

Un studiu stiintific publicat intr-o revista americana arata ca utilizarea de hipoclorit in gospodarie favorizeaza aparitia de infectii respiratorii si orl la copiii cu varste intre 6 si 12 ani. Se considera ca frecventa utilizarii hipocloritului in scopuri domestice, in tarile europene, este deja o problema de sanatate publica. In plus, hipocloritul ajuns in apa, aer si sol duce la formarea de compusi persistenti, toxici.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: clor, pericol, intoxicatii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii