A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713465741.1593.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce ajung oamenii sa doarma din ce in ce mai putin
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-03-2015, ora 12:05

De ce ajung oamenii sa doarma din ce in ce mai putin

Articol de Madalina Irimia
Un studiu realizat in Marea Britanie arata ca dormim din ce in ce mai putin de la un an la altul. inainte de a ne culca obisnuim sa ne uitam la televizor, sa stam pe internet, sa ne verificam conturile retelelor de socializare sau sa trimitem mail-uri.

Din momentul in care ne bagam in pat si pana adormim mai trece o ora. Concluzia apartine unui studiu britanic, ale carui rezultate arata ca laptopul, smartphone-ul sau tableta sunt principalii factori perturbatori ai somnului, noteaza Daily Mail.

Pentru a se ajunge la aceasta concluzie, au fost chestionate 1.000 de persoane cu privire la ce face inainte de a se culca. Din lista de raspunsuri a fost eliminat sexul ca optiune.

Astfel, s-a constatat ca 34% dintre respondenti obisnuiesc sa mai petreaca ceva timp in fata televizorului sau pe internet dupa ce s-au bagat in pat, 30% dintre voluntari au spus ca se uita pe retelele de socializa, 17% dintre acestia au mentionat ca scriu mail-uri, 11% fac shopping online si 4% dintre persoane au spus ca obisnuiesc sa citeasca. O mica parte dintre respondeti au mentionat ca inainte de a se culca obisnuiesc sa manance o mica gustare sau sa se joace pe internet.

Datele cercetarii mai arata ca 83% dintre respondenti au mentionat ca iubesc sa doarma, acest lucru fiind mai important pentru ei chiar si decat mancatul, asta pentru ca numarul de ore pe care il dorm se diminueaza de la an la an.

Potrivit studiului, obisnuim sa dormim in medie 6 ore si 28 de minute pe noapte, o ora si 32 de minute mai putin decat dormeau bunicii nostri.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: somn, internet, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii