ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-11-2015, ora 10:56

Dacian Ciolos, mesaj pentru Arafat si Toba: „Nu ma grabesc sa judec un om, dar nu EXCLUD nicio masura”

Articol de Cristian Amariei
Premierul Dacian Ciolos a comentat, joi seara, cazul ministrului de Interne, Petre Toba, suspectat ca si-a plagiat teza de doctorat, dar si situatia secretarului de stat in MAI, Raed Arafat, caruia i s-a cerut demisia dupa tragedia de la clubul Colectiv.

Premierul Dacian Ciolos a cerut demiterea celor din conducerea ISU Bucuresti, dupa ce IGSU a confirmat, intr-un comunicat de presa, ca ISU Bucuresti stia de existenta clubului Colectiv, dar nu a luat nicio masura pentru asigurarea securitatii in local.

Premierul a precizat, joi seara, ca ISU are nevoie de o restructurare si de masuri care sa duca le recastigarea increderii.

"Nu stiu daca problema este doar la ISU Bucuresti. Acolo am identificat ca este o problema si am cerut demiterea conducerii. ISU are nevoie de o restructurare si i-am cerut lui Raed Arafat sa vina, in cel mult o saptamana, cu o analiza privind modul de functionare a ISU si cu propuneri de restructurare. in functie de modul lui de abordare vom vedea ce decizii trebuie luate. ISU are nevoie de masuri care sa duca le recastigarea increderii", a spus Dacian Ciolos, la Realitatea TV.

Legat de situatia lui Raed Arafat, caruia i s-a cerut demisia in spatiul public dupa incendiul de la Colectiv, premierul a spus ca va aplica sanctiunile care se impun pe masura ce va obtine informatii.

"Eu nu ma grabesc inca sa judec un om, insa ma grabesc sa apreciez calitatea actiunii unei institutii si sa vedem care sunt masurile de luat. Nu exclud nicio masura, dar vreau sa iau deciziile rand pe rand, pe masura ce am informatiile", a spus Dacian Ciolos.

Premierul a precizat ca il cunoste "de multa vreme "pe Arafat si cunoaste eforturile pe care acesta le-a facut pentru a crea "aceasta structura de interventie rapida".

"Eu pe domnul Arafat il cunosc de multa vreme, il cunosc din perioada in care, in indiferenta autoritatilor din Romania, dansul facea eforturi ca sa creeze aceasta structura de inteventie rapida (...) stiu eforturile pe care le facea cautand sustinere inclusiv financiara si la Comisia Europeana pentru a-si pune in aplicare proiectul", a mai spus premierul.

Primul ministru s-a pronuntat si legat de scandalul in care este implicat ministrul de Interne Petre Toba, banuit ca si-a plagiat teza de doctorat.

"Nu stiu detalii, stiu ce mi-a spus dansul, stiu opinia si pozitia dansului. Am cerut si domnului ministru al Educatiei, Adrian Curaj, sa vina cu o analiza cat mai repede in urma consultarii Comisiei de Etica, care are aceasta responsabilitate, si vreau sa am o claritate cat mai obiectiva. Nu sa ma bazez pe ce imi spune unul sau altul inainte de a-mi exprima un punct de vedere in calitate de prim-ministru", a spus Ciolos.

Primul-ministru a precizar insa ca peste criteriile de integritate, pe care actualul Guvern le-a asumat, nu poate sa treaca nici prim-ministrul.

"Un lucru este foarte clar: criteriul de integritate ramane un criteriu esential si prioritar peste care nu o sa treaca nici prim-ministrul. Mi-am asumat integritatea si va ramane acest obiectiv un obiectiv prioritar, dar nu pot sa judec un om pana cand nu am elementele obiective. Domnul Toba are versiunea dansului si nu vreau sa vad in ce masura aceste lucruri se confirma sau se infirma", a adaugat seful Executivului.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
cris,  27.11.2015 14:43

Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email:  crismrc36@gmail.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii