ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-01-2015, ora 11:55

Daca renuntam in mod regulat la micul dejun riscam sa ne ingrasam chiar si 13 kg intr-un an

Articol de Cristian Amariei
Persoanele care renunta la micul dejun de trei ori pe saptamana risca sa consume 252 de calorii suplimentare pe parcursul zilelor respective si sa se ingrase aproximativ 13 kilograme intr-un singur an, potrivit unui studiu realizat recent in Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk.

Renuntarea la prima masa a zilei mareste nevoia organismului de a consuma alimente nesanatoase si poate duce la o crestere cu 13 kilograme a greutatii corporale intr-un singur an, daca acele calorii suplimentare nu sunt arse prin intermediul unor exercitii fizice, afirma autorii studiului.

Studiul, realizat cu ocazia Breakfast Week - o campanie nationala realizata in Marea Britanie in numele fermierilor si producatorilor de cereale, cu scopul de a evidentia importanta micului dejun asupra starii de sanatate -, a evidentiat faptul ca alimentele preferate la jumatatea diminetii de persoanele care sar peste micul dejun sunt cipsurile, ciocolata si biscuitii.

In Marea Britanie, o persoana din 10 nu mananca deloc la micul dejun in niciuna dintre zilele saptamanii.

De asemenea, mai mult de o treime - 37% - dintre britanici au recunoscut ca renunta la prima masa in anumite zile ale saptamanii de lucru.

Potrivit acestui studiu, realizat pe un esantion reprezentantiv de 2.000 de adulti, 45% dintre persoanele care sar peste micul dejun recunosc ca li se face foame la jumatatea diminetii, 30% dintre ele se plang ca sunt obosite si ca le lipseste energia, iar 14% dintre respondenti spun ca lipsa micului dejun ii face sa se simta morocanosi.

Principalele motive pentru renuntarea la micul dejun au fost: lipsa senzatiei de foame (30%) si sacrificarea mesei pentru a petrece mai mult timp in pat (23%).

De asemenea, 12% dintre britanici spun ca pur si simplu uita sa manance micul dejun, si tot 12% spun ca sunt prea ocupati cu alte activitati gospodaresti.

Studiul a evidentiat, totodata, felul in care micul dejun influenteaza alegerile culinare pentru restul zilei.

Cei care sar peste prima masa a zilei sunt mai dispusi sa opteze pentru un baton de ciocolata (27%) si o cutie de bautura carbogazoasa (10%) in timpul pranzului, in comparatie cu persoanele care mananca micul dejun in fiecare zi (13% respectiv 4%).

Potrivit medicului dietetician Azmina Govindji, coordonatoarea studiului, lipsa micului dejun determina o scadere a glicemiei, incurajand acele persoane sa opteze pentru alimente considerate nesanatoase, care ofera o "satisfacere" imediata a nevoii de glucide.

Un astfel de comportament alimentar duce la un consum suplimentar de 252 de calorii in fiecare zi - 91.980 de calorii in fiecare an.

Daca acestea nu sunt arse prin exercitii fizice practicate cu regularitate, persoanele vizate risca sa se ingrase cu 13 kilograme intr-un singur an.

Breakfast Week, o campanie non-profit organizata de Consiliul pentru dezvoltarea agriculturii si horticulturii, se desfasoara in aceasta saptamana in Marea Britanie pana duminica. Evenimentul se afla la cea de-a 16-a editie anuala.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Mihai,  29.01.2015 15:49

Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul Info la adresa de email: mihai268@yahoo.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii