ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-08-2014, ora 10:13

DOLIU in lumea filmului. A intrat in legenda cu rolul din "JURASSIC PARK"

Articol de Madalina Irimia

Regizorul si actorul britanic Richard Attenborough a decedat la varsta de 90 de ani dupa o lunga boala, a anuntat, duminica, Academia Britanica de Arte pentru Film si Cinema (BAFTA), informeaza BBC, AFP si EFE.

Richard Attenborough a jucat in filme ca "Brighton Rock", "Marea evadare", "Un pod prea indepartat", "Branningan" sau "Jurassic Park", de-a lungul unei cariere ce s-a intins pe durata a sase decenii.

"Jocul sau in 'Brighton Rock' a fost genial, punerea in scena a peliculei 'Gandhi' a fost uimitoare. Richard Attenborough a fost unul dintre marii filmului", a scris primul ministru britanic David Cameron pe contul sau de Twitter, informeaza AGERPRES.

Richard Attenborough a fost un actor si regizor prolific ce a cucerit Hollywoodul cu rolul sau in "Jurassic Park" si regia filmului "Gandhi", care a primit opt premii Oscar, dintre care pentru cel mai bun regizor, cel mai bun film in 1982 si pentru cel mai bun actor. El s-a nascut la Cambridge in 1923.

El a avut trei copii cu sotia sa Sheila, cu care s-a casatorit la varsta de 21 de ani.

Slabit dupa ce a cazut acasa de pe o scara, el s-a mutat intr-o institutie pentru persoane varstnice cu sotia lui la sfarsitul vietii.

Foto: answers.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii