ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-12-2016, ora 09:38

Curtea Constitutionala discuta miercuri sesizarile privind majorarile salariale din educatie si din sanatate si eliminarea celor 102 taxe

Articol de Cristian Amariei
Curtea Constitutionala dezbate, miercuri, sesizarile facute de Guvern si de catre PNL la Legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care Parlamentul a majorat salariile din educatie si din sanatate, precum si sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind legea PSD prin care sunt eliminate 102 taxe nefiscale, inclusiv a cea radio-TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cele doua dosare privind OUG 20/2016 au mai fost discutate de judecatori, dar amânate. Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a anuntat ca cele doua sesizari vor fi conexate, având în vedere ca PNL si Guvernul au ridicat critici similare la proiectul aprobat de Parlament.

În privinta dosarelor pe tema OUG 20/2016, privind majorarile salariale din sanatate si educatie, Curtea a decis, pe 7 decembrie, sa amâne pronuntarea.

Premierul Dacian Ciolos a anuntat pe 8 noiembrie ca Guvernul contesta la Curtea Constitutionala legea prin care se fac majorari de salarii în sanatate si educatie. Ciolos a acuzat ca modificarile aduse OUG 20 în Parlament s-au facut într-o abordare populista, electorala a politicii salariale, fara o analiza si fara o dezbatere solida, care risca din nou sa puna orice guvern va veni în imposibilitatea de a adopta o lege a salarizarii unitare, care sa rezolve problema inechitatilor din sistemul public, mai multe detalii pe news.ro
     
Tag-uri: CCR
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii