A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714128264.8177.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum sa sa accelerezi arderea grasimilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-08-2015, ora 12:30

Cum sa sa accelerezi arderea grasimilor

Articol de Cristian Amariei
Vremea dietelor a trecut, caci ai observat si tu ca, indiferent cat te-ai abtine de la ciocolata si oricat de tare ai respecta programul unui regim sau altul, kilogramele sunt incapatanate si au nevoie de mai mult decat o dieta drastica pentru a disparea.

Alimentele care ard grasimi si metabolismul uman sunt elemente care nu au fost inca pe deplin intelese nici chiar de catre oamenii de stiinta, asa ca totul ramane sub forma unei ipoteze, dar care, de-a lungul timpului, pare sa de-a mai multe roade decat un regim.

Anumite alimente si obiceiuri alimentare pot fi folosite pentru accelerarea arderii grasimilor fie direct – prin inducerea topirii surplusului de grasimi din organism, fie indirect – prin reglarea ratei de utilizare a energiei de catre organism. Proteinele, de exemplu, cresc in mod semnificativ rata metabolismului (ritmul de utilizare a „combustibilului” extras din hrana), producand caldura si arzand mai multe calorii pentru a fi asimilate de organism decat se obtin in urma asimilarii lor.

Anumite surse de carbohidrati (adica cele cu cel mai mic efect asupra continutului de zahar din sange) ne ajuta, mai degraba, sa consumam hrana pe care o ingeram, decat sa o depozitam sub forma de grasime.

In functie de natura lor, grasimile din alimentatia noastra intervin – fie benefic, fie dimpotriva – in modul in care organismul raspunde la insulina, un hormon produs de pancreas. Insulina contoleaza atat continutul de grasimi din celulele noastre, cat si concentratia de zahar din sange. Cromul si iodul, doua minerale vitale, influenteaza, de asemenea, insulina si alti hormoni implicati in aparitia obezitatii.

Efectul termogenic al proteinelor

In timp ce 1g de grasime produce circa 9 calorii, 1 g de carbohidrati produce cam 4 calorii. Aceasta explica de ce majoritatea curelor de slabire implica scaderea consumului de grasimi. Totusi, chiar daca aceeasi cantitate de grasime produce de peste 2 ori mai multa energie decat celelalte grupe de alimente, proteinele contin un factor cu efect termogenic (sau „actiune dinamica specifica”), prin care arde calorii si consuma depozitele de grasime.

Prin simpla actiune de a manca ardem calorii, deoarece orice aliment necesita energie pentru a fi mestecat, transportat, digera si absorbit din stomac si intestinul gros, pentru modificarile chimie din fluxul sanguin, din ficat si asa mai departe.

Dar, in timp ce grasimea are un efect termogenic de numai 0-3% si carbohidratii de 5-10%, efectul termogenic al proteinelor este de 20-30% din valoarea sa calorifica.

Alimente cu calorii negative

Alimentele cu calorii negative consuma mai multe calorii pentru a fi descompuse, digerate si asimilate decat produc.

Diferenta este compensata prin arderea grasimilor din corp. De exemplu, o portie de panispan cu fructe furnizeaza 150 calorii, din care 100 sunt utilizate pentru digestia si absorbtia prajiturii, lasand 250 care se adauga la aportul zilnic de calorii. Totusi, o portie de varza de Bruxelles aduce 50 de calorii, dar sunt necesare 75 de calorii pentru a o digera, adica se consuma 25 de calorii din rezerva de grasimi a organismului,

Cercetatorii afirma ca daca vei consuma in principal alimente cu calorii negative, vei slabi de trei ori mai repede decat daca ai tine un regim strict, greutatea scazandu-ti cu aproximativ 0.5 kg pe zi.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: grasimi, slabire, alimente
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii