ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-06-2016, ora 09:42

Cum recunosti pepenii rosii „injectati”

Articol de Cristian Amariei
Caldura de afara ne face sa poftim la fructe racoroase, care ne si hidrateaza. si cum vara a sosit deja, unele dintre cele mai cautate fructe de sezon sunt pepenii.

Atentie! Unii pepeni pot fi injectati cu substante care accelereaza cresterea si coacerea.

Este indicat sa consumam pepeni verzi cumparati din surse sigure sau cel putin de la comercianti de la care ai mai cumparat si au fost buni din toate punctele de vedere: interior rosu, dulce si seminte negre.

Una dintre substantele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a creste si a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanta folosita la accelerarea cresterii si in SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisa in Europa. Forchlorfenuronul a fost testat pe soareci in SUA, observandu-se ca, la doza maxima administrata, 400 de grame pe kilogram de masa corporala, apare alopecia. De asemenea, soarecii au scazut in greutate pe parcursul testelor.

Exista fermieri care culeg pepenii mai devreme si pentru a le da aspectul de copt ii injecteaza, lucru extrem de riscant pentru sanatatea oamenilor. Pentru a-i identifica foarte repede trebuie doar sa fim atenti la seminte. Pepenii injectati au semintele albe, necoapte. Acestea nu trebuie neaparat sa fie descoperite abia cand ajungem cu pepenele acasa si il taiem, ci si in cazul in care rugam vanzatorul sa faca un ''dop'', pentru a gusta fructul inainte de a-l cumpara.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: pepeni, substante, seminte
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii