A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714068089.4291.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum punem in pericol animalutele de Sarbatori: Atentie la brad, ornamente si masa de Craciun!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

LIFESTYLE
23-12-2016, ora 09:20

Cum punem in pericol animalutele de Sarbatori: Atentie la brad, ornamente si masa de Craciun!

Articol de Madalina Irimia
Perioada sarbatorilor este una frumoasa, dar si cu posibile riscuri, atunci cand ne impartim viata cu un animal de companie.

Pentru a ramane din aceste sarbatori doar cu magia, ar fi bine sa ne tinem departe prietenii dragi de pericolele ascunse din aceaste zile deosebite ale anului.

Iata de unde vin cele mai mari riscuri:

1. Hrana ocupa un loc fruntas in categoria de pericole la care sunt expuse animalele de companie in aceasta perioada. Resturile de la masa, alimentele bogate in condimente si coloranti, in grasimi, transforma linistea sarbatorilor intr-un adevarat calvar.
Pancreatita, insuficienta hepatica, gastroenterita sunt diagnosticele cele mai frecvente puse de medicii veterinari animalelor care s-au infruptat din masa de Craciun.

Oasele de pasare se gasesc si ele pe lista alimentelor interzise, deoarece nu de putine ori perforatiile intestinale au fost semnalate in cazul consumului acestora. Mare atentie si la oasele de porc sau de vaca, la marimea acestora si la cantitatea ingerata, deoarece afectiunile pot evolua de la simpla constipatie pana la obstructii intestinale, fracturi ale maxilarelor sau sufocari, in cazul in care marimea neadecvata face imposibila sfaramarea si inghitirea acestora.
Dulciurile sunt alte alegeri nefericite pe care le facem, din pacate, pentru prietenii dragi. Ciocolata este toxica si nu de putine ori cantitati mici au pus viata animalelor in pericol. Produsele de patiserie in marea lor majoritate contin indulcitori artificiali, pe care cainele sau pisica nu-i poate digera si care afecteaza sanatatea pancreasului si a ficatului, putandu-se ajunge in cazuri grave la moarte.

Bauturile alcoolice, sucurile, cafeaua se regasesc pe lista lucrurilor ingerate accidental, de aceea trebuie tinute departe de mustatile curioase ale micilor pufosenii.

Si in cazul in care optam pentru recompense special destinate pentru prietenii blanosi, sa nu uitam sa le oferim in cantitate mica, marea majoritate a acestora fiind bogate in zaharuri si grasimi. Citeste mai multe pe ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii