ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-01-2015, ora 12:02

Cum isi rasplateste o leoaica salvatorul? VIDEO EMOTIONANT

Articol de Madalina Irimia
Documentarul ”Lionheart” – povestea emotionanta a cresterii unui pui de leu de catre un om, care il invata sa vaneze, va fi lansat in acest an si va face cunoscuta tuturor povestea adevarata a leoaicei Sirga. Clipul video in care Sirga il imbratiseaza pe Valentin Gruener, conservationistul german care a salvat-o si a crescut-o, a adunat deja milioane de vizualizari pe YouTube.

Val Gruener, in varsta de 27 de ani, care lucreaza impreuna cu Mikkel Legarth in cadrul Modisa Wildlife Project, a salvat-o pe Sirga, pe atunci doar un pui, cand ea a ramas singura, dupa ce toata haita din care facea parte fusese capturata, pe terenul detinut de Willie De Graaff, in Botswana.

La inceput, Willie De Graaff obisnuia sa impuste leii, deoarece acestia decimau animalele de pe terenul sau de vanatoare; mai tarziu, insa, a devenit un protector al acestor animale.

Gruener a crescut-o pe Sirga timp de 3 ani, iar cum leoaica, in lipsa unei haite de la care sa invete sa vaneze, nu ar fi putut supravietui in salbaticie, Gruener a luat hotararea sa se ocupe si de acest aspect al cresterii ei. A petrecut luni intregi in savana, invatand-o efectiv pe leoaica sa se furiseze, sa pandeasca prada, iar eforturile lui au fost rasplatite cand Sirga a adus prima antilopa vanata.

Povestea acestei prietenii unice dintre om si leu a fost transpusa intr-un film documentar, „Lionheart”, produs de Tauana Films si care va fi lansat in cinematografe in acest an.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Ion Cocor,  27.01.2015 14:56

Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: locmunca.office@gmail.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii