A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714154597.6619.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum afecteaza saracia creierul unui om? Rezultatele unui studiu schimba perspectivele stiintei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-04-2014, ora 06:08

Cum afecteaza saracia creierul unui om? Rezultatele unui studiu schimba perspectivele stiintei

Articol de Madalina Irimia

„Latimea de banda mentala” este finita. De altfel, e probabil sa fi avut parte de o experienta care sa va fi confirmat acest lucru (chiar daca nu l-ati perceput folosind acesti termeni). Spre exemplu, atunci va concentrati sa rezolvati o problema, precum un computer stricat, e mai probabil sa ignorati alte sarcini, cum ar fi sa va amintiti sa scoateti cainele la plimbare sau sa luati copilul de la scoala.

Acesta este motivul pentru care persoanele care folosesc telefonul mobil la volan sunt soferi mai slabi, iar controlorii de trafic aerian care se concentreaza sa previna o ciocnire in aer sunt mai predispusi sa ignore alte avioane.

Capacitatea cognitiva este o resursa limitata. Descoperirea limitei „latimii de banda” mentale ar putea schimba in mod fundamental modul in care ne gandim la saracie. O echipa de cercetatori a publicat un studiu revolutionar in editia de astazi a jurnalului Science in care concluzioneaza ca saracia impune o incarcare cognitiva atat de mare asupra saracilor, incat acestia nu mai au suficienta latime de banda incat sa faca multe dintre lucrurile care le-ar permite sa iasa din saracie, cum ar fi sa mearga la cursuri de noapte, sa caute o slujba noua sau chiar sa-si aminteasca sa plateasca facturile la timp.

Integral pe realitatea.net

Foto: 123rf.com

     
Tag-uri: saracie, creier, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii