A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713552245.9569.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cu ce solutii vin bancile dupa epuizarea fondurilor Prima casa
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
20-10-2016, ora 12:11

Cu ce solutii vin bancile dupa epuizarea fondurilor Prima casa

Articol de Madalina Irimia
Bancpost ar putea sa lanseze pana la sfarsitul lunii octombrie o oferta speciala de creditare imobiliara, complementara la Prima casa, dupa ce a epuizat plafonul de garantii alocat de Ministerul Finantelor, potrivit unor surse din piata bancara.

„Va fi un produs strict pentru clientii care au aplicat la Bancpost pentru programul Prima casa si care au ramas ne­aco­periti din cauza epuizarii fondurilor. Cel mai probabil noul produs va fi scos din oferta Bancpost imediat ce va primi din nou fonduri pentru Prima casa“, au mentionat sursele citate.

Plafonul de garantii alocat Bancpost de catre Ministerul Finantelor a fost epuizat pe fondul numarului ridicat de dosare care se aflau deja in asteptare, dar si al solicitarilor noi depuse in ultima perioada.

In aceste conditii, „pentru clientii cu aplicatii in lucru, banca lucreaza la definitivarea unei solutii de creditare dedicate, aceasta urmand a fi lansata in perioada urmatoare“, spune alta sursa.

Practic, Bancpost ar putea sa ofere imprumuturi ipotecare fara garantia statului la o dobanda mai mica decat cea practicata de banca la creditele imobiliare standard si cu un avans mai mic, care ar putea fi de 5-10%.

La creditele Prima casa, care se acorda exclusiv in lei din 2013, avansul minim este de doar 5%, iar dobanda este de 2% plus Robor la trei luni (in prezent de 0,69%).

In cazul creditelor imobiliare standard Bancpost a majorat in februarie 2016 avansul de la 15% la 33% la lei, iar la euro de la 25% la 43%. Banca a revenit asupra deciziei in septembrie si a redus avansurile la 25% la lei si 35% la euro.

Sursa: zf.ro
     
Tag-uri: prima casa, solutii, banci
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
candipharm com,  15.12.2022 18:01

canadian pharmacies ed pills https://www.candipharm.com/

   
CharlesLof,  08.06.2017 10:53

wh0cd862811 abilify cheap viagra

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii