A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713895587.3728.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Coaja de portocala: trucuri de frumusete si sanatate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-11-2014, ora 15:02

Coaja de portocala: trucuri de frumusete si sanatate

Articol de Madalina Irimia
Trebuie sa ,,profitam” de gustul si aroma inconfundabila a portocalei, dupa care aruncam coaja fructului. stiai ca ea aduce beneficii sanatatii, dar este si un bun aliat cand vine vorba de ritualul tau de frumusete?

Uleiul esential de portocale, un bun calmat

Recunoscut pentru efectul sau calmant, uleiul esential obtinut din coaja de portocale ajuta la imbunatatirea starii de spirit, ,,alunga” insomnia si calmeaza starile de nervi. Pentru a beneficia de aceste proprietati poti pune cateva picaturi de ulei de portcale in apa de baie, fie il amesteci cu lotiunea de corp si il folosesti pentru masaj.

Coaja de portocale, aliment ,,anticolesterol”

Rezultatele studiilor realizate in ultimii ani au aratat ca fructul, respectiv coaja de portocale ajuta la reducerea nivelului de colesterol si a trigliceridelor. Coaja contine un flavonoid cunoscut sub numele de hesperidina care ajuta la prevenirea aparitiei osteoporozei, dar si a cancerului de colon. Nu uita sa adaugi pe lista de cumparaturi portocalele!

Ceai de portocale ,,alunga” senzatia de greata

Cu un aroma placuta, ceaiul din cojile de portocale este si un remediu excelent in caz de bronsita. El ajuta la ameliorarea tusei, a febrei, dar si a starii de moleseala cauzata de boala. il prepari din 2-3 coji de portocale uscate la o cana de apa fierbinte (200-250 ml). Lasa cana acoperita pentru 10-15 minute, dupa care filtreaza si bea cate 2-3 cani pe zi pana la ameliorarea simptomelor. Pentru un gust aparte il poti indulci cu miere de albine. Ceaiul este un ,,medicament natural” si pentru raceala, dureri in zona pieptului, problemele digestive, senzatia de balonare sau de greata.

Mai multe pe clicksanatate.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii